Poantele Google


De 1 aprilie Google a ieşit cu diverse poante pe mai multe planuri. Am spus în materialul anterior despre proiectul Virgle, de colonizare a planetei Marte. Pe ici pe colo însă s-au mai găsit nişte elemente mai ieşite din comun. De exemplu la Google Docs, dacă creaţi un document, în meniul File apare şi New airplane. Probabil doar azi va fi disponibilă această opţiune (vedeţi captura de mai jos ca dovadă), rezultatul fiind schema pentru un avion de hârtie.

img178

Google Calendar are poanta lui: Google Wake Up Kit. Acest kit ar include metode de trezire mai neortodoxe pentru cei care dimineaţa sunt foarte somnoroşi. Dacă un SMS nu merge, Google propune (tradiţionala) găleata cu apă şi apoi patul care se răsuceşte singur pentru a vă arunca pe podea.

Cu adevărat amuzant mi s-a părut serviciului AdSense pentru conversaţii. În timp ce vorbeşti cu prietenii poţi să afişezi reclame care – evident! – sunt direct legate de ceea ce spui sau auzi. Blogul AdSense dă detalii – serioase 😉 – despre acest nou serviciu, explicând cum se foloseşte şi ce se întâmplă dacă dai tu "click", din greşeală, poate întinzându-te de somn, pe vreo reclamă.

img179

Eu alte poate de la Google nu am găsit (mai sunt unele ale paginilor Google de căutare din ţări asiatice, dar nu pricep limbile deci îmi rămân inaccesibile).

Via TorrentFreak am aflat că celebrul PirateBay s-a mutat în Sinai. Apropo de torrente (şi acum nu e vorba de poantă), dacă nu ştiaţi atunci aflaţi acum: TorrentSpy.com a picat de asemenea. După Demonoid.com, încă un mare sit de torrente devine istorie.

Şi acum închei tot cu o ne-poantă: Google Docs a anunţat ieri (nu era 1 aprilie!) că treptat Google Docs va trece şi pe offline. Vă amintiţi că Google a dezvoltat Google Gears, o componentă ce permite webaplicaţiilor să ofere o funcţionare măcar parţială şi offline. Zoho s-a mişcat primul (culmea, colaborând cu Google), oferind suport offline în editarea documentelor. Acum Google lansează ceva similar, pentru moment doar pentru documente (apoi pentru foi de calcul tabelar şi pentru prezentări), dar noua facilitate se va propaga – ne-am obişnuit deja – în timp, până şi la Google Apps. Iată o simpatică explicaţie a noii funcţionări offline.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *