Resurse pentru webdesigneri şi webmasteri


Via DesignFloat.com am descoperit câteva linkuri utile webdesignerilor.

74 Great Web Apps for Web Designers we have forgotten about
70 Resources Professional Web Designers Choose to Follow
65 Resources for Grid-Based Design
42 Must-Bookmark Resources for Web Designers – Inspiration, Design, Color, Fonts and More

img22

La fiecare dintre aceste materiale forţa stă în numărul de resurse "indexate". Că sunt uitate de webdesigneri sau nu – cum spune titlul primului articol – e discutabil. Evident că puţini webdesigneri reţin 74 de situri, dar cine şi-ar umple memoria când poţi pune un semn de carte la un astfel de exemplu 😉 ? Printre cele 74 de resurse găsim tot felul de generatoare de butoane, imagini, iconiţe, grafice, scrisori (newsletter), scheme de culori, bannere… Unele au fost prezentate în articole CNet.ro, dar majoritatea sunt noi pentru mine. Atenţie: majoritatea resurselor sunt gratuite, dar nu toate!

Primul link este de pe SpeckyBoy.com, sit care mie mi-a reţinut atenţia. Se defineşte ca un sit dedicated to Web Design, WordPress, Web 2, New Technology, and all internet related stuff. M-am abonat la RSS şi văd că primele articole nu erau oferite integrale, dar la ultimele autorii şi-au schimbat – în mod fericit – strategia. Îmi pare un fel de Smashing Magazine dar mai orientat poate spre webmasteri/webdesigneri. Poate. Mi-a atras atenţia un articol apărut chiar ieri despre jQuery, ocazie cu care mai reunesc câteva linkuri:

65 Excellent jQuery Resources (tutorials,cheat sheets,ebooks,demos,plugins…)
8 Fantastic jQuery Tutorials for Designers
Top 10 Javascript Frameworks – Which do you prefer?

În fine, revenind la DesignFloat, o ultimă recomandare: 33 Most Beautiful Javascript and Flash Galleries. Unele galerii le-am prezentat deja, dar grosul este din nou noutate absolută (pentru mine). Pentru fiecare dintre cele 33 de soluţii aveţi o captură grafică şi două legături: spre script şi spre o demonstraţie cu acel script. Eu de exemplu m-am uitat la Photo Viewer – elegant, îmi place -, unde se găseşte încă un script interesant: webPod. Vedeţi aici ce excelentă implementare pentru webPod!

img21


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *