Cryptex of Time: 3 în linie… 3D


Muuulte jocuri se bazează astăzi pe ideea de a potrivi trei piese de acelaşi fel pentru ca acestea să dispară. Sunt multe jocuri pentru că se găsesc multe poveşti în care să se îmbrace această idee: cu flori, cu peşti, cu comori ascunse… Şi din când în când mai găsim şi câte unul care mai aduce elemente noi în joc, nu doar în ambalaj. Cum este de exemplu Cryptex of Time, în care piesele sunt aşezate pe mai multe roţi ce formează un cilindru. Dând click pe o roată şi ţinând apăsat butonul mouse-ului o rotim; dacă facem acelaşi lucru într-un spaţiu în care nu mai sunt piese, rotim întregul cilindru, pentru ca să vedem ce se întâmplă şi în partea cealaltă.

img199

Periodic mai vin rânduri de piese, care umplu tot mai mult cryptex-ul. La fiecare nivel pe care îl jucăm avem un ţel diferit de atins: de eliberat un anumit număr de roţi (adică să rămână fără piese pe ele), de eliminat un anumit număr de piese, uneori doar până nu se umple prea tare cilindrul – ni se indică la început până la câte rânduri are voie să crească -, alteori şi dintr-un număr limitat de rotiri. Avem piese speciale care, cuprinse într-o formaţie, distrug mai multe: un rând, o coloană… Avem şi piese de care nu putem scăpa în modul obişnuit, ci doar cu ajutorul pieselor speciale menţionate mai sus.

img200 img201

img202 img203

Povestea ne poartă prin mai multe imperii: maiaş, egiptean, chinez… Şi la fiecare dintre acestea apar iarăşi elemente noi. De exemplu la egipteni formaţiile de piese de acelaşi fel nu dispar singure, trebuie să dăm click pe ele. Un avantaj este că putem realiza, dacă ne convine, formaţii de mai multe piese. La unele nivele piesele de mai sus nu cad singure în spaţiile libere create, ci trebuie să scuturăm noi cryptex-ul – şi aici putem folosi uneori în avantajul nostru acest lucru. La chinezi în schimb formaţiile trebuie să fie de cel puţin patru piese. Cred că cele mai provocatoare nivele sunt cele la care apar multe piese din acelea care nu dispar dacă sunt câte trei sau patru, şi cele în care avem număr limitat de rotiri. Succes!


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *