Magic Pen: Fizica şi joaca


Nu mă declar prea bună la astfel de jocuri, dar îmi place să îi privesc cum joacă pe cei care se pricep, şi din când în când le mai încerc şi eu. E vorba de joculeţele în care personajul principal e fizica. În Magic Pen avem bineînţeles un creion fermecat care desenează diferite obiecte, din combinarea cărora trebuie să rezulte un impuls suficient de mare pentru ca cercul pe care îl avem să ajungă la steguleţ, chiar şi urcând scările!

img204

Putem desena ce forme vrem, chiar şi cercuri – ţinând apăsat pe butonul mouse-ului; putem pune şi cuie şi balamale, creând astfel de exemplu un braţ care se învârte şi loveşte bila. Obiectele cu linii tremurânde desenate de noi se transformă în obiecte cu linii drepte. Calculaţi bine centrul de greutate al obiectelor desenate şi ţineţi cont de el, altfel vă veţi trezi că acestea nu stau în picioare, dacă e vorba de exemplu de un dreptunghi prea înalt. Asupra obiectelor acţionează, ca în realitate, gravitatea, frecarea şi inerţia. Nu există un buton de Play, aşa că obiectele se pun în mişcare imediat de le-am desenat.

img206 img207

Materiale pe teme înrudite cu cea a articolului nostru puteţi găsi la Crayon Physics: Wow şi la Have phun cu legile fizicii.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *