GIFuri animate create online


Acum câteva zile, joi mai exact, am scris un articol în care, pentru a fi mai convingător, am vrut să vă arăt mai multe capturi de ecran. Aş fi putut ocupa mai mult spaţiu, punând fiecare imagine, sau poate să mă complic înregistrând un videotutorial. Am ales însă o altă cale, pe care am considerat-o mai potrivită: să arăt imaginile succesiv, într-un GIF animat. Îmi amintesc acum mai bine de 10 ani, când la Facultate primisem temă să ne facem câte o pagină web personală, cum alergam toţi după GIFuri animate. Era înainte de Crăciun şi toţi aveam în pagini beculeţe ce clipeau şi reni ce trăgeau sania. Mania GIFurilor a devenit în timp supărătoare şi chiar un semn de prost gust pentru design. Cine astăzi mai are un sit în care săgeţi, buline sau alte animaţii GIF caută să atragă atenţia ar fi bine să îşi amintească în ce an suntem: 2008.

img39

Astăzi dacă GIFurile animate se mai justifică undeva este când vrei să îţi creezi un avatar mai şmecher sau vrei să oferi un slideshow fără JavaScript, DHTML sau Flash. Un prim loc unde puteţi încerca să creaţi online un GIF este Gickr.com. Aici dimensiunea maximă este de 450px, doar sub 120px GIFul final fiind scutit de logoul sitului. Puteţi folosi maxim 10 imagini. O altă soluţie este GifNinja.com. Aici puteţi folosi maxim 5 imagini, dimensiunea maximă fiind de 320px, dar nu există logo impus. Acest sit vă permite şi să convertiţi fişiere video (de maxim 4 secunde) în GIF animat. O a treia opţiune ar fi Picasion.com. Aici se pot folosi din nou doar maxim 10 imagini, viteza este reglabilă ca la GifNinja, iar rezultatul este fără logo. Iar dimensiunea maximă este de 450px.

img40 img41

Dacă vă întrebaţi cât de vizibil e logoul impus de Gickr puteţi vedea mai jos o mostră demonstrativă folosită de acest sit. Celelalte două situri, repet, oferă un rezultat curat (aţi putut vedea în articolul de joi).


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (3 evaluări, media: 3,67 din 5)
Se încarcă...

2 comentarii

  1. jürgen.toth spune:

    GIF-uri online si avatar-uri puteti crea si cu GIFup (site-ul zice ca suporta imagini cu dimensiuni de 1024px): http://www.gifup.com/

  2. jürgen.toth spune:

    Un efect tipic mai ales imaginilor GIF (oglindire) este propus spre utilizare la pagina web: http://www.wavemypic.com/


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *