Spam în Google Calendar


Google are o faimă destul de bună când vine vorba de lupta împotriva emailurilor nedorite (spam). Am auzit mulţi prieteni spunând că au trecute de la adresă Yahoo! la adresă GMail datorită filtrului anti-spam mai puternic de la Google. Aceasta nu înseamnă că e perfect. Dar nu despre aceasta vreau să vorbesc acum ci despre faptul că spam-ul nu atacă doar GMail. Acum câteva luni eram deranjat zilnic de 2-10 sau mai multe comentarii spam ce apăreau la fotografii publicate pe Picasa Web Albums. Nu exista posibilitatea de a şterge mai multe comentarii deodată, astfel că munca era mare consumatoare de timp. Într-un târziu Google a intervenit şi nu am mai primit comentarii nedorite.

img46

După emailuri nedorite, mesaje nedorite, a venit se pare rândul invitaţiilor nedorite. De aproape o lună mai mulţi dintre utilizatorii calendarelor de la Google au avut parte de surpriza de a vedea în calendar şi/sau primi prin email "invitaţii" la "evenimente" nedorite. E vorba de tot felul de anunţuri idioate despre câştigarea fabuloasă la jocuri la care nu ai participat vreodată sau despre persoane ce vor să facă diverse tranzacţii (dubioase sau caritabile) din care tu evident ai un procent de câştig (într-unul din mesaje autorul invocă o boală la esofag care îl împiedică să mă sune şi de aceea a apelat la email). Sunt evident invitaţii generate automat şi trimise pe unde se depistează calendare publice.

Care e soluţia? Destul de simplu: click pe Settings în dreapta-sus, iar în tabul General căutaţi opţiunea de mai jos şi mutaţi pe No. Şi apăsaţi butonul Save. Atât. Subiect tratat de Blogoscoped.com, iar pe româneşte pe 9AM.ro.

img47


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

2 comentarii

  1. „Google are o faimă destul de bună când vine vorba de lupta împotriva emailurilor nedorite (spam).”

    Eu am de vreo cel puţin 20 de ori mai multe mesaje „nedorite” la Google decât la contul de Yahoo… Măcar apar în directorul corespunzător.

  2. radu.capan spune:

    Pot fi si exceptii. Statistici credibile – dupa mine – atesta insa superioritatea filtrelor anti-spam de la Google fata de Yahoo. O cautare pe net arata aceasta, pe langa experienta personala a multora.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *