Câteva pluginuri WP interesante


Sunt siguri că mulţi fani WordPress urmăresc blogul Weblog Tools Collection. Ceea ce voi prezenta în continuare poate fi deci cunoscut deja altora. Pentru toţi ceilalţi, iată nişte semnalări după semnalări. Mai nou blogul prezintă şi în mod video lucruri de interes pentru utilizatorii WP. Astăzi de exemplu, Ronalfy ne vorbeşte despre pluginul Admin Favicon. Acesta pare, din videotutorial, să funcţioneze şi sub WP 2.5 şi ideea lui este simplă: de ce să nu aibă şi secţiunea de administrare favicon? Aceasta poate ajuta la identificarea vizuală mai rapidă a tabului unde avem back-end-ul WP. Iconiţa poate fi încărcată sau indicată de pe web.

img61

Dar ce mi-a atras mai mult atenţia a fost un articol din 1 aprilie (fără păcăleli), unde sunt semnalate câteva pluginuri WP mai deosebite. De exemplu iBox. Chiar ieri vorbeam despre marea familie de clone Lightbox. Iată încă una, dar sub forma de plugin WP. Şi acest plugin nu se limitează doar la afişarea "deasupra" a imaginilor, funcţionând foarte bine şi pentru pagini web sau secvenţe HTML inline, inclusiv pentru clipuri flash. Nu am testat pluginul dar demonstraţiile din pagina lui oficială sunt convingătoare.

img62

Un alt plugin interesant este Sashin. Pluginul este dedicat celor ce au albume publicate pe Picasa WebAlbums. Facilităţile sunt multe cu costul unei utilizări ceva mai greoaie. Dacă vreţi să vedeţi direct pluginul în acţiune puteţi vedea pagina de albume a autorului pluginului, sau un sit care gravitează aproape exclusiv în jurul unor albume din Picasa WebAlbums.

În fine, ultima oprire o facem la pluginul Branded Login Screen. Acesta – aţi văzut deja captura de mai jos – permite modificarea după gust a aspectului paginii de identificare pe un blog WP. Am mai văzut aşa ceva, dar noul plugin nu este afectat de o eventuală actualizare a WordPress-ului, modificările conservându-se şi după. În acest moment, pluginul nu merge cu WP 2.5, dar probabil nu ne desparte mult timp până când va fi adus la zi.

img63


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *