Alinierea ferestrelor din taskbar


Via HowToGeek am aflat ieri de o opţiune din Windows despre care eu nu ştiam. Poate nici Dvs, şi de aceea m-am gândit să o semnalez. Pe scurt e vorba de posibilitatea rapidă de a alinia două sau mai multe ferestre una lângă alta sau una deasupra alteia. Poate fi foarte util dacă doriţi să comparaţi două texte, două imagini, două pagini web… sau nu ştiu ce. De exemplu mai jos vedeţi aceeaşi pagină web afişată în Opera, Internet Explorer şi Firefox (desigur, monitorul meu nu e suficient de lat să meargă vertical, dar puteam şi orizontal).

img69

Marele "secret" constă în folosirea tastei CTRL la apăsarea aplicaţiilor din taskbar. Veţi vedea că rămân marcate mai multe aplicaţii. Mai rămâne să daţi click dreapta (puteţi ridica degetul de pe CTRL) şi veţi găsi opţiunile necesare. În Windows XP (deasupra) veţi găsi Tile Horizontally şi Tile Vertically (pentru aliniere una deasupra alteia, respectiv una lângă alta), în Windows Vista opţiunile având alt nume (mai jos): Show Windows Stacked şi respectiv Show Windows Side by Side. E atât de simplu… Am reţinut şi voi folosi acest mic truc pe viitor.

img70

Apropo de comparaţii, voi mai reveni astăzi cu un articol. Să vedem cum se pot compara mai bine două texte. Să pui unul lângă altul e cam primitiv. Dar vom vedea mai exact în următorul articol.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. danutz spune:

    Nu stiam, insa mai este o posibilitate de a face aceste lucruri chiar mai detaliat. Este vorba de un addon(split browser) pt Mozilla.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *