Windows cu faţă de Mac: Vista OS X


Acum trei ani – mamă câţi ani au trecut! – scriam despre FlyakiteOSX, un program excelent ajuns la început de 2006 la versiunea 3.5. Ce face el? Transformă un sistem Windows XP într-un Mac OS X. Doar ca aspect, desigur. Programul a îngheţat de aproape doi ani, din păcate. Autorul spune că lucrează la o versiune pentru Vista, dar încă nimic. Dar internetul este mare şi laaat, şi într-un alt colţ al lui găsim Vista OS X, ajuns la versiunea 3. Efectul în esenţă acelaşi (adică transformarea aspectului în cel al Mac OS X), dar aplicabil pentru Windows Vista.

img71

Din prima pagină a sitului oficial al acestui program aflăm ce se schimbă: practic imaginea de la bootare, ecranul de logare şi evident aspectul ferestrelor. Înainte de instalare va trebui să dezactivaţi User Account Control, altfel nu poate intra în "măruntaie" pentru a opera modificări. Autorii afirmă că programul la instalare crează singur un punct de restaurare (poate veţi dori să creaţi manual, pentru a fi siguri că puteţi reveni la Windows-ul funcţional, în caz că ceva nu va merge). De ce ar fi nevoie de măsuri de siguranţă? Întotdeauna când instalaţi un program ce afectează serios "structura" sistemului de operare e bine să vă folosiţi de restore points.

img72

Am căutat pe net ceva opinii despre program (eu personal nu l-am testat). Nu am dat de program pe siturile mari de download aşa că am rămas cu buza umflată. Tot ce am găsit sunt comentariile de pe LifeHacker, care a scris de asemenea azi despre program. Unii de acolo spun că au avut probleme la instalare, alţii că le-a mers perfect. Ca întotdeauna, Windows-ul are aura lui de mister şi nu poţi niciodată băga mâna în foc că ce merge la cineva va merge şi la altcineva. Dacă sunteţi curajoşi sau stăpâni pe Windows atunci încercaţi Vista OS X şi spuneţi-ne şi nouă cum merge.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 1,00 din 5)
Se încarcă...

2 comentarii

  1. Daniel spune:

    Asta e ca si cum ai imbraca un porc in blana de leu. Porcul tot porc ramane. Nu mai bine te muti cu arme si bagaje la Mac? Eu am facut asta de cateva luni si sunt impresionat de stabilitate, viteza, usurinta in utilizare si altele.

  2. gabriel spune:

    Hei, si cit te-a costat???!!!

    In Romania totul se rezuma la pret… pina la urma!!! Crezi ca noi nu am vrea sa trecem la Mac???

    Respect.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *