Adobe Media Player a ajuns la 1.0


Am instalat Adobe Media Player (AMP) de când era un proiect în beta. Iată că produsul s-a maturizat şi astăzi a fost lansată versiunea 1.0. Vă invit să o descărcaţi de aici, cu observaţia că – evident deja – ea se foloseşte de Adobe AIR care trebuie să existe deja instalat pentru a folosi AMP. Când un program îşi spune "Media Player" eu unul m-aş aştepta să fie un player universal (însemnând MP3, AVI…). Dar dacă este Adobe în faţă la Media Player atunci lucrurile se redefinesc. AMP este în fapt un player limitat ca formate: FLV, F4V, MP4, MP4V, M4V, 3GP, 3GPP2, 3G2 şi MOV. Tocmai de aceea nu trebuie privit ca un înlocuitor al player-ului pe care îl folosim actualmente (eu unul am rămas tot pe KMPlayer, pentru audio şi video deopotrivă).

img80

Doar că AMP nu este doar un player. Este practic şi un "televizor" cu acces la nenumărate emisiuni, spectacole, chiar şi seriale. De fapt dacă m-am hotărât să scriu a fost după "wow"-ul provocat de calitatea la care am putut urmări (parţial acum, că sunt la serviciu) un episod din CSI-NY. Acum sunt disponibile trei episoade şi probabil ele se schimbă periodic. Am dat drumul unui episod şi, după o scurtă reclamă, a început filmul. Am pus full screen şi am rămas impresionat de calitatea imaginii şi viteza cu care vedea. Practic fără să aştept descărcarea (totală a) filmului (46minute) am putut să încep să îl urmăresc. Am observat că în timpul ecranului sunt 4 mesaje publicitare peste care nu se poate sări. Poţi trage cursorul până înaintea reclamei, rămâi să o vezi, după care din nou poţi sări cursorul la un moment ulterior din film. Nu mi se pare un preţ prea mare. Plus că lungimea "calupului" publicitar nu se compară cu ce avem noi la televiziunile româneşti. Problema e – semnalează TechCrunch – că s-ar putea să fie o simplă scăpare din partea Adobe, dat fiind că serialele CBS sunt de regulă limitate, când vine vorba de expunere legală online, exclusiv la SUA. S-ar putea deci ca în următoarele zile să nu mai putem urmări CSI-NY online… sau poate totuşi da. Oricum, sunt atâtea alte emisiuni care s-ar putea să vă intereseze şi care le puteţi urmări cu AMP. (Nu intru în prezentarea aplicaţiei, voi spune doar că show-urile favorite le puteţi marca anume, astfel ca să le consultaţi mai rapid, chiar de la lansarea AMP.)

img81 img82

În fine, mai notez faptul că împreună cu AMP 1.0 şi-a început existenţa şi TV.Adobe.com. Aici paleta nu este foarte bogată, puteţi urmări materialele video evident fără să instalaţi AMP, şi în plus se oferă facilitatea de embed. Demonstrativ aveţi mai jos un episod despre transformarea fotografiilor din color în alb-negru.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. alexandru spune:

    In momentul de fata a fost limitat accesul la postul CBS. Pacat, chiar incepea sa-mi placa.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *