Construieşte-ţi propriul font!


Aţi visat vreodată să vă creaţi propriul font? Poate nu toţi. Mai ales pentru că aţi crezut că este complicat. Să vă spun un secret: chiar e complicat! 🙂 Dar astăzi îmi face plăcere să vă prezint un instrument care face munca oricum abordabilă, chiar şi de pe poziţii de novice. Cea mai bună demonstraţie a acestui produs o oferă prima pagină a sitului Fontstruct, unde flash-ul animat vă va prezenta secvenţe din crearea unui font. Din nou… e o treabă de pictură (cu mouse-ul). Foarte simplu. Totuşi este nevoie de două lucruri: răbdare (e vorba totuşi de atâta litere, mici şi mari, plus cifre, plug semne de punctuaţie, plus caractere speciale… şi de un oarecare simţ artistic dacă doriţi să realizaţi un font totuşi mai deosebit.

img91

Ca să puteţi să vă realizaţi propriul font va trebui să vă deschideţi un cont (gratuit, se verifică existenţa adresei de email, totul ia 1 minut). Apoi veţi avea o aplicaţie flash foarte intuitivă. Aveţi o arie centrală, pânza pe care să desenaţi un caracter. Puteţi naviga spre următorul caracter sau anteriorul, iar jos aveţi pe o bandă instalate toate, pentru ca să puteţi sări mai rapid la altceva. Puteţi la modul cel mai simplist să faceţi A ca un dreptunghi neterminat jos şi o linie la mijloc. Dar programul vă oferă şi "pixeli" speciali, cu colţuri rotunjite sau cu tot felul de forme, ce vă permit să creaţi fonturi cu stil… La final puteţi salva fontul, să îl înscrieţi în galeria (publică) de fonturi. Şi evident fontul poate fi descărcat şi folosit în Windows! Tot procesul se petrece online. Nu aveţi nevoie de softuri scumpe, doar de răbdare şi o idee de font. Succes!

img89


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

2 comentarii

  1. jürgen.toth spune:

    O alta aplicatie pentru crearea de font-uri proprii este BitFontMaker, accesibila la adresa web: http://www.pentacom.jp/soft/ex/font/edit_canvas.html

  2. Articolul anului as putea spune pt. mine. Mi-am adus aminte de copilarie, cand din multele jocuri care mai de care, aveam un „alfabet al meu” cu semnele mele si intr-o vreme il stiam pe de rost si scriam cu semnele alea unele chestii mai personale si intime. Nu am scris mult. Limba era tot romana dar transpuse in aceste caractere. Chiar lunile trecute ma gandeam vag de tot cum as putea vreodata si pe comp sa scriu in aceste semne? Se pare ca acest vis e posibil. Am si testat programul, flashul se misca f. fain, am creat doar cateva litere si am salvat exportat. S-a comportat cu succes, am si printat din word sa vad daca nu ar fi probl. la imprimanta si… vad ca e ok. Intr-adevar o maare surpriza placuta!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *