Google Docs: Alte noutăţi


Google Docs a lansat recent facilitatea ce permite editarea offline a documentelor. Cel puţin la mine această noutate nu s-a propagat. Sunt însă vizibile cele două noutăţi anunţate azi-dimineaţă. În primul rând, în sfârşit!, o prezentare scrisă în Google Docs poate fi salvată ca fişier PowerPoint. Pentru mulţi era o problemă majoră: hai să zicem că fac o prezentare cu Google Docs, dar trebuie ea să rămân pe veci blocat la o prezenta doar din navigator? Desigur, exportarea ca PDF exista şi până acum, dar pentru cei mai mulţi prezentare este sinonim cu PPT. Google a rezolvat – era previzibil – această problemă şi acum poţi încărca fişiere PPT în Google Docs, dar şi exporta din Google Docs ca fişier PPT.

img84

Cea de-a doua facilitate este utilă doar celor care au zeci de fişiere pe Google Docs. La 2-3 de ce ai avea nevoie de o căutare avansată? Dacă aveţi într-adevăr zeci de documente noile facilităţi de căutare vă vor fi de folos, ele semănând parţial cu cele de la GMail. Dacă o anumită căutare credeţi că o veţi repeta, o puteţi salva.

img83

Şi acum trecem la ceva nedocumentat… Se pare că în curând vom avea Google Calendar în română. Deja de ieri, dacă dorim să exportăm un calendar, avem limba română trecută în lista de limbi! Deci la embed avem româna. Dar la aplicaţia în sine? Până când limba română va fi adăugată oficial, adăugaţi &hl=ro la adresă. Va fi de exemplu

https://www.google.com/calendar/render?tab=mc&hl=ro

Nu va merge perfect (puteţi pune hl=en sau alege engleza din setări, ori altă limbă), dar va merge. Veţi vedea aplicaţia în limba română! Atenţie captura de mai jos, colţul stânga-sus, este de la embed iar celelalte din aplicaţia Google Calendar.

img85

Dacă aveţi deja calendare inserate în propriile pagini, s-ar putea să fie deja afişate în română, dacă nu a fost aleasă o limbă şi dacă navigatorul alege corect limba. Cel mai sigur este însă în calea iframe-ului să puneţi (sau modificaţi, după caz) &hl=ro . O dovadă cu Google Calendar embed în română aveţi mai jos.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *