Grafice Visifire cu SilverLight


Dacă mai jos nu vedeţi grafice, nu vă impacientaţi. Nu încercaţi să reglaţi monitoarele 🙂 . Înseamnă doar că încă nu aţi instalat Silverlight de la Microsoft. Probabil nu vă trage inima să mai instalaţi încă ceva pe propriul calculator. Dar dacă vă amintiţi că Silverlight este echivalentul Flash-ului, veţi înţelege că aşa după cum mai greu, dar până la urmă Flash-ul a pătruns pe majoritatea calculatoarelor şi Silverlight va ajunge răspândit în timp. Consideraţi că suportul pentru Flash vă îngreunează calculatorul? Desigur nu. Fără Flash nu aţi putea urmări YouTube de exemplu. Ei bine, fără Silverlight nu puteţi vedea alte lucruri de pe net (pentru moment mai puţine).

Astăzi doresc să vă prezint o soluţie Open Source pentru grafice. Nu sunt prea multe soluţiile de acest gen. De regulă cele care arată bine sunt comerciale (dar există şi una-două excepţii). Visifire mi s-a părut foarte uşor de folosit şi rezultatele (mai puţin un mic text, clickabil, pe care scrie evident Powered by Visifire) arată bine. Puteţi realiza tot felul de grafice (vedeţi galeria), 2D sau 3D, care la iniţializare să aibă şi o oareşcare animaţie (ex: la graficul pie, plăcintă, părţile se pot uni iniţial). Cu doar câteva fişiere (visifire.xap, centrul de greutate al scriptului, şi visifire.js, care trebuie inclus în pagina HTML) puteţi realiza rapid grafice. Datele le puteţi da din pagină sau extern (în ambele cazuri în format XML). Mai sus vedeţi generat un grafic cu vizitele la CNet.ro din acest an. Mai jos am preluat şi modificat puţin un grafic cu situaţia rezoluţiilor. Ca să vă convingeţi cât de uşor se scriu graficele, vedeţi sursele celor două grafice: aici şi aici.

Astăzi probabil 9 din 10 calculatoare au instalat suportul pentru Flash. Probabil doar 1 din 10 calculatoare au suportul pentru Silverlight. Aceasta înseamnă că majoritatea vizitatorilor nu văd graficele de mai sus. Şi atunci? După cum spuneam, va lua ceva timp până când „grosul” lumii va fi deschisă spre platforma Silverlight. Dar deja această platformă oferă multe lucruri extraordinare. Webmasterii se vor orienta în timp spre ea. La momentul cu pricina amintiţi-vă că pe CNet.ro noi v-am sugerat deja o soluţie de grafice 🙂 . Teoretic ar trebui să rămână tot Open Source până vă veţi hotărî şi Dvs să vă instalaţi Silverlight.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *