phpForm: Generator de formulare HTML


Dacă îi spune phpForm nu v-aţi aştepta să genereze formulare web inclusiv cu procesarea lor în PHP? În fapt este un "Free HTML Form Builder" – după cum citim din titlul paginii. Trecând peste neinspirata alegere de nume de domeniu, şi peste aşteptările mai mari de la el, situl merită totuşi atenţia noastră. Cu o eleganţă deosebită se pot defini formulare complexe, dar, atenţie!, important!, esenţial!, mai apoi cineva trebuie să şi implementeze funcţionarea lor.

img

Să presupunem deci că vă interesează strict partea HTML, adică "desenarea" formularului. Aveţi 25 de scheme de culori. Alegeţi una şi în pasul doi vine punctul tare al acestei webaplicaţii. Puteţi să vă definiţi în formular câte câmpuri doriţi, de ce tip doriţi. Şi la fiecare câmp puteţi configura parametrii necesari. Fie că doriţi câmpuri text, butoane radio, liste, date, emailuri… găsiţi de toate. Se adaugă cu un click, se configurează rapid, ordinea câmpurilor se face trăgându-le cu mouse-ul, totul fără reîncărcarea paginii. Păcat că partea funcţională (adică prelucrarea datelor ce se pot obţine prin formular) nu este realizată tot de această aplicaţie (ea trimite în schimb spre o soluţie, comercială însă, din "casă").

img1

În ultimul pas puteţi salva formularul sub forma unei arhive zip unde aveţi fişierul HTML plus fişierele cu imagini, JScript şi CSS. Dacă partea PHP vi se pare floare la ureche dar nu vă place cum vă descurcaţi la partea HTML (ca design), atunci apelaţi la această webaplicaţie.

Pentru partea PHP veţi dori poate să revedeţi Fabrica de formulare web.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

3 comentarii

  1. Aditzu spune:

    Fromos!! Cu siguranta este o aplicatie utila webmasterilor. Cu ea se pot crea niste formulare dinamice si care se potrivesc oricarei pagini. Insa ma asteptam la o aplicatie care se ocupa in special de PHP, nu de HTML. Totusi este… cool. Fara nicio aluzie!

  2. Daniel spune:

    Interesant site, dar tot nu inteleg de ce si-au ales phpform ca nume de domeniu. Ma asteptam la mai mult (sa fie ceva php) dar e bine si asa.

  3. Cri Cri spune:

    Foarte bun siteul insa cum se poate face acest formular utilizabil? Fabrica de formulare web vede multe erori in HTML compus de phpform.org.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *