Dream Chronicles 2: Labirintul veşnic


Pentru fanii jocului Dream Chronicles, apariţia celei de-a doua lui părţi – Dream Chronicles 2: The Eternal Maze – este cu siguranţă o bucurie. Ca idee generală, amintesc că este un joc în care, pentru a-ţi îndeplini misiunea, este nevoie să parcurgi mai multe scene – de interior sau exterior, ca de exemplu o închisoare cu trei încăperi, un pod la o cascadă, un labirint… toate realizate cu o grafică deosebită – şi pentru a putea găsi ieşirea din fiecare scenă ai de rezolvat câte o "problemă".

img

Multe dintre acestea sunt destul de realiste: a găsi diferite obiecte pentru a reface o maşinărie stricată, a repara un pod peste o râpă, a face nişte piese speciale cu ajutorul unei matriţe pentru a le putea potrivi mai apoi în anumite nişe… Altele constau în a reface o imagine pe care avem câteva secunde pentru a o vedea, după care piesele din care e alcătuită se amestecă. În cazul mai multor imagini sau scene este bine să fim atenţi în primele secunde de afişare, pentru a reţine cât mai mult din configuraţia iniţială, lucru care ne ajută în rezolvarea "problemelor". Elementele pe care trebuie să le găsim – obiecte, bucăţi de obiecte sau nestemate din bijuterii – sclipesc din când în când, pentru a ne ajuta să le depistăm mai uşor.

img1 img2

img3 img4

Avem şi în această a doua parte un jurnal în care găsim indicaţii pe care le putem reciti când simţim că ne-am împotmolit. Şi în joc, la anumite acţiuni ni se dau indicaţii care ne pot da idei înspre rezolvare. De exemplu, dacă se spune "Acest obiect este prea greu", ne gândim că trebuie ridicat cu ceva sistem sau rupt/tăiat în bucăţi mai mici. Dacă se spune "Ceva se pare că lipseşte aici", trebuie să ne gândim ce obiect s-ar potrivi acolo. Iar dacă reuşim să adunăm toate nestematele dintr-o bijuterie, şi refacem dintr-o listă de cuvinte amestecate fraza iniţială, primim noi indicii. Succes!


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (3 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

16 comentarii

 1. adriana.ene spune:

  Cum pot obtine Dream Chronicles2?

 2. radu.capan spune:

  Intrebarea depaseste sfera articolului si a acestui sit. Raspunsul – intuibil – este insa pentru oricine: pe cai legale (cumparandu-l) sau pe cai ilegale (nerecomandabil desigur). Pentru cumparare trebuie urmat linkul jocului, oferit in articol.

 3. marryy spune:

  Nu reusesc sa ies din tunel… Probabil imi va lua o vesnicie :)) Pana la urma am sa-l dezinstalez.

 4. james bond spune:

  Ca sa iesi din tunel eu i-am tot dat dreapta si m-am apropiat fiecare usa care sclipea. Pana la urma vei gasi trei parti din harta… apoi e usor 🙂

 5. adriana spune:

  Eu am terminat prima parte, dar acum nu o mai gasesc pe a doua, cu Lyra 🙁 .

 6. Soare Anca spune:

  Bineinteles poate ca pun o intrebare putin cam nelalocul ei dar am s-o fac totusi.
  Daca as dori sa cumpar de la unul din cititori dvs jocul cum o pot face?
  Va multumesc oricum.

 7. radu.capan spune:

  De cumparat se pot cumpara doar de la firme. Sunt cateva situri mari ce vand jocuri, gen BigFishGames.com, si se pot cumpara cu carte de credint. Vanzare in Romania nu stiu sa fie. (Acestea sunt versiunile legale. Sunt apoi si torrentele, ca „optiune” ilegala.)

 8. tusica spune:

  Stie careva un site de unde pot descarca jocul full?

 9. andre spune:

  E o placere acest joc. Se zice ca a fost inventat dupa un vis al unei vaduve, in memoria sotului ei.

 10. raluk spune:

  Cum se rezolva circuitul electric din casa ptr a lumina camera de la capatul scarilor?

 11. mirabela spune:

  …am ajuns la casa, am pus curentul acum am gasit o sticla goala, ceva pt foc si o lumanare… ce trebuie sa fac mai departe?
  Pls stie cineva?
  Ms 🙂

 12. radu.capan spune:

  Poate ajunta acest walkthrough (click aici), în engleză. Se pot găsi mai multe pe net, căutând numele jocului + walkthrough.

 13. G.T spune:

  Cum fac si eu sa pun capul sperietorii inapoi? Mereu imi mananca cioara semintele de rose seed ca nu e completa sperietoarea de ciori! Am 3 zile de cand ma chinui! Pleaseeeee!

 14. lena spune:

  In inventar ai o solutie pe care o torni peste bostan, el se ingalbenste si poti sa-l pui; iar palaria si miinile sperietorii le gasesti tot acolo; haina – trebuie sa te duci prin nexus door in camera unde este masina de cusut si apoi revii la locul sperietorii.

 15. angel spune:

  Faza tare e k sunt in fata unei usi si trebuie sa aranjez niste bile intr-o anumita ordine? Ma ajuta si pe mine cineva plss? E vorba de Dream Chronicles 2 The Eternal Maze!!

 16. olivia spune:

  Cum se rezolva circuitul electric din casa ptr a lumina camera de la capatul scarilor?

  Eu ma chinui de 2 zile.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *