Lemmins: s-au întors!


Jocului original îi spunea Lemmings (vedeţi şi acest articol al nostru mai vechi). Probabil pentru a nu avea probleme cu numele jocului, Geoff Storey oferă Lemmins, un joc care copiază foarte, foarte fidel originalul (inclusiv ca grafică – pentru cei mai tineri va fi un joc jalnic; pentru cei mai puţin tineri va fi o foarte frumoasă întoarcere în trecut, când tăria unui joc nu stătea în grafică ci în idee).

img3

Jocul are cam 12MB. Îl puteţi descărca de aici (click acolo unde scrie Download Game) sub forma unei arhive în care este executabilul. Nimic de instalat, doar lansaţi fişierul exe şi jucaţi. Pentru cei care nu au auzit în viaţa lor de acest joc, ideea lui poate fi descrisă pe scurt astfel: nivel de nivel trebuie să conduceţi lemmin(g)şi de la o intrare (ei pică cumva din cer) spre o ieşire (marcată cu torţe). Uneori trebuie să parcurgeţi ecrane întregi până la ieşire. Pe drum sunt tot felul de piedici, pe care le depăşiţi dându-le lemmin(g)şilor specializări. De exemplu uneori veţi avea nevoie să îl puneţi pe unul să sape. Alteori pe toţi să se caţere sau să sară cu paraşuta. Dacă o iau într-o direcţie pe unde pot cădea şi muri, puneţi un lemmin(g)s care să îi oprească (cam ca agentul de circulaţie). Nu trebuie să îl salvaţi pe toţi (decât la unele nivele). Puteţi cu tastele de la 1 la 8 să alegeţi rapid specializarea. Cu plus şi minus creşteţi şi scădeţi fluxul de lemmin(g)şi. Cu 9 puneţi pe pauză iar cu 0 treceţi pe viteza maximă (când de exemplu aţi terminat de pregătit traseul iar piticii trebuie doar să îşi vadă de drum. Pentru cei rămaşi blocaţi pe drum nu lipseşte – ca în jocul original – posibilitatea de a-i arunca în aer.

img4 img5

img7 img6

Jocul are şi o serie de nivele noi. Toate (cele vechi şi cele noi) sunt grupate pe grade de dificultate. Pentru nostalgici: rememorare plăcută! Ultima actualizare a fost chiar luna trecută.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

2 comentarii

  1. Aditzu spune:

    Uau! Asta da joc super. Este amuzant, incitant, de logica, cu ceva actiune si cel mai important are niste personaje super tari (super haioase). Cum sa nu-ti placa un astfel de joc? Si nu este adevarat ca tinerilor nu le plac jocurile astea. Mie de exemplu imi place.
    Dar poate s-au plictisit de el. Doar sunt zeci de jocuri asemanatoare (identice) pe net si tin sa cred ca vor aparea si altele, mult mai frumoase decat acesta.

  2. Dan spune:

    Super jocul. Am jucat varianta DOS. Este o chestie desteapta reactualizarea jocului pentru SO „moderne”. Pentru cine a jucat var. DOS trebuie doar mai multa atentie. Este un pic mai „smecher” jocul nou. De ce? Nu spun. Sa verifice cei care au jucat DOS pe proprie experienta. Doar nu voi spune acum ce si cum. Se pierde farmecul jocului. Oricum copii mei care au jucat jocul „vechi” sunt de acord cu mine: adica este fain, ca exista si varianta care sa mearga sub XP este si mai fain.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *