Programul QuarkXPress


Prima versiune a apărut în 1987 numai pentru calculatoarele Macintosh. Varianta pentru PC a fost lansată abia în 1992. În anul 1990 QuarkXPress a devenit lider în domeniul tehnoredactării-DTP, fiind folosit de aproximativ 90% din utilizatorii de calculatoare din întreaga lume, astfel primind critici dure referitoare la monopolul pieţei şi ca fiind un soft foarte scump la acea vreme. Prin urmare în 1999 a apărut Adobe InDesign care a început să câştige clienţi prin faptul că versiunea 2.0 putea să ruleze pe Mac OS X, în timp ce QuarkXPress 5.0 nu era compatibil cu această platformă.

img8

Începând cu 2004, Compania Quark, ameninţată de concurentul Adobe, şi-a schimbat grila de preţuri şi a oferit utilizatorilor cât mai multe aplicaţii, completări şi noutăţi, culminând cu oferta adresată celor care au avut licenţa originală QuarkXPress 6.0 şi astfel au putut folosi complet gratuit noua variantă 6.5. Cea mai nouă versiune este QuarkXPress 7.3.1 lansată de piaţă în 13 noiembrie 2007 şi compatibilă cu Windows Vista şi Mac OS X 10.5 (Leopard).

QuarkXPress este un program profesional pentru tehnoredactare (aranjare în pagină) şi design, folosit de editorii de cărţi, ziare, reviste, de tipografii şi agenţii de publicitate, care permite aşezarea elementelor pe pagină după dorinţa utilizatorului.

img9

Ultima versiune are peste 160 de instrumente noi de lucru şi are un avantaj extraordinar. Opţiunea Composite Zones este extrem de utilă pentru firmele în care mai multe persoane lucrează la aspecte distincte ale paginii, în acelaşi timp, pe calculatoare diferite legate în reţea, modificările în document actualizându-se în timp real. De asemenea, în noul QuarkXPress se poate lucra foarte uşor cu aplicaţiile pentru transparenţă, umbre şi se poate controla opacitatea textului, a imaginilor, graficelor, tabelelor, etc.

Acum, toate documentele ce urmează a fi imprimate sau tipărite, de la o invitaţie sau o carte de vizită până la albume de artă, colecţii de volume, pot fi realizate eficient şi rapid cu programul QuarkXPress.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *