PhotoStory 3 (cam vechi, dar bun)


Avem un album de poze de la nu ştiu ce eveniment. Îl putem publica poză cu poză, ca un album clasic, sau sub forma unui clip video, cu o coloană audio şi cu tranziţii mai deosebite între imagini. Am/aţi văzut astfel de realizări din plin pe YouTube şi alte situri video. Una dintre soluţiile cele mai îndemână pentru cei care folosesc (legal) Windows este produsul Microsoft PhotoStory 3. Din 2004 – văleu – produsul nu a mai fost actualizat, dar tot poate fi suficient, în funcţie de pretenţii.

img15

Utilizarea lui este simplă: încărcaţi fotografiile (pe care probabil le-aţi selectat cu atenţie anterior); puteţi din acest program să faceţi minime editări (decupare, rotire, aplicarea unor filtre); apoi aveţi ocazia să comentaţi, fie cu text (imaginile cu text nu vor avea tranziţii animate) fie audio, imagine cu imagine sau doar unele imagini; tranziţiile pot fi şi ele configurate. Şi ce ar fi fotografiile fără o coloană sonoră (răspuns: film mut). PhotoStory 3 are o galerie de melodii dar, mai important (pe lângă că puteţi să folosiţi fişiere audio proprii), puteţi să vă creaţi o coloană sonoră pornind de la nişte "mostre" la care aplicaţi diverse variaţii. Coloanele generate i-au mai mult timp la compilarea produsului final, dar merită dacă nu aveţi o piesă de-a gata potrivită. Evident programul se ocupă să o repete sau taie (frumos) după cum e lungimea clipului.

img16 img17

La final vine marele pas al salvării fişierului. Formatul este exclusiv WMV, dar trebuie să alegeţi cea mai bună opţiune în funcţie de unde veţi folosi clipul: pe propriul calculator? e de trimis prin email? e pentru PocketPC?… După ce aţi ales cele necesare pentru salvare (inclusiv numele fişierului) nu mai rămâne decât să aşteptaţi un minut sau mai multe pentru compilarea clipului.

img18 img19

Dacă doriţi să îl publicaţi pe web se poate pentru că majoritatea siturilor video suportă formatul WMV. Unele situri vor aplica o codare clipului ce va afecta dramatic calitatea imaginilor… altele nu. De exemplu eu sunt, ca întotdeauna, foarte mulţumit de Viddler.com. Iată ce am făcut de test mai jos – ups, imaginile sunt culese aiurea de pe net, sper să nu fie vreo problemă…

Să sperăm că va apare şi versiunea 4 a acestui program (care să nu fie limitată exclusiv la Vista). Vă invit (vă rog chiar) în comentariile la acest articol să indicaţi alte programe (comerciale sau gratuite) ce pot fi folosite în scopuri similare. Nu slideshow-uri flash ci succesiuni de imagini cu tranziţii speciale şi coloană sonoră. Mulţumesc.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *