Plugin Viddler pentru videobloggeri


Există bloguri tematice (dedicate albinelor, mineritului, calculatoarelor, Photoshop-ului…) şi bloguri personale. Acestea din urmă sunt de regulă – prin aproape-definiţie – jurnale online. Am trecut de la caietul cu un mic lacăt sau ţinut sub saltea la jurnalul electronic, aproape întotdeauna foarte public. Următorul pas – sună firesc, nu? – îl reprezintă videoblogurile. De ce să scrii când poţi să te înregistrezi. Ai nevoie de un webcam şi… aici e aici. De ce mai ai nevoie?

Să zicem că te înregistrezi, salvezi fişierul şi are vreo câţiva mega. Să zicem 5MB. Dacă într-o lună "scrii" în jurnal de vreo 20 de ori, ai păpat 100MB. Într-un an baţi 1GB! Desigur, soluţia cea mai bună este să nu îţi găzduieşti tu fişierele video ci unul dintre nenumăratele situri specializate. Recomandarea mea nu este nici Google Video şi nici YouTube, ci, am mai spus-o, Viddler.com. Acesta este un sit pe care nu găsiţi – sau nu ar trebui să găsiţi – clipuri muzicale, secvenţe din filme şi altele, politica fiind mai dură: doar materiale create de tine. Şi astfel 90% sunt înregistrări realizate cu webcam-uri.

img2

Partea bună este că Viddler dezvoltă de mult timp un plugin special pentru WordPress. Chiar astăzi a apărut un nou beta, 1.1 Beta 2. Ce permite acest plugin? Să faci totul din secţiunea de administrare a WordPress. Evident că trebuie să ai un cont Viddler (gratuit), dar după ce l-ai deschis logarea (identificarea), publicarea înregistrărilor video, folosirea lor în articole, căutarea de materiale video ale altor utilizatori… totul se face din back-end-ul WordPress-ului. Este foarte elegant! Dacă vreţi să vedeţi situri ce folosesc acest plugin, aveţi o listă (un exemplu punctual, situl unuia pe nume Stu Andrews). Nu ştiu dacă foloseşte sau nu pluginul Viddler, dar un videoblogger cunoscut ce se bazează pe Viddler e Florin Grozea de la Hi-Q. Vedeţi aici.

Noul beta este compatibil cu WordPress 2.5 şi bine integrat cu el. Am aflat despre plugin de pe WTC. Jeff a realizat o prezentare / un videotutorial pe marginea acestui plugin, care e evident publicat pe Viddler 😉 , şi îl includ mai jos spre vizionare pentru cei interesaţi.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *