Bara de instrumente din Office 2007


Astăzi doresc să mă "învârt" puţin în jurul butonului din Officel 2007, dar fără să mă ating de el. Prin preajmă doar. Sunt câteva lucruri utile, poate pentru mulţi cunoscute ("fumate"), dar care pot fi totuşi uşor scăpate din vedere. De exemplu poate nu ştiaţi că dacă folosiţi frecvent aceleaşi documente le puteţi "fixa" în lista de documente recente.

img11

Ajunge să înfigeţi pioneza din dreptul respectivelor fişiere şi ele vor rămâne mereu în listă, chiar dacă de atunci aţi mai deschis alte o mie de fişiere. Vedeţi mai jos, eu folosesc constant două fişiere: stiri.doc şi filme.doc şi fiind cu pioneza înfiptă îmi sunt mereu aproape. Poate lucraţi la licenţă: câteva luni vă va prinde bine să înfigeţi fişierul cu pricina cu o pioneză virtuală. Apoi o scoateţi şi nu lasă găuri în hârtie 🙂 .

Dacă aveţi rezoluţie mică la monitor sau pur şi simplu tot ce doriţi este să tastaţi cu viteză, fără să vă distragă ceva atenţia, atunci poate doriţi să ascundeţi panglica. Vedeţi săgeata în jos din dreapta bării de instrumente? Acolo stă ascunsă o listă. Dacă alegeţi Minimeze the Ribbon veţi avea deodată mai mult spaţiu liber pentru pagina pe care scrieţi! Filele nu au dispărut de tot: au rămas titlurile lor. Cu un click pe titlul filei, ea apare imediat dedesubt. Mi se întâmplă uneori să treacă zile lăsând minimizată panglica, până îmi amintesc că doream să o ascund doar temporar. Aceasta pentru că pot trece zile până să ai nevoie de vreo comandă din panglică, dacă tot ce faci este să scrii, traduci, fără elemente mai complicate (tabele sau altele).

img12

Şi încet-încet am ajuns la bara de instrumente. Am încercat să mă adaptez la denumirea în română a acestora, dat fiind că la mine Office 2007 e în engleză. Documentaţia online Office în română vorbeşte aici despre bara de instrumente şi adăugarea de noi comenzi (captura de mai jos, cu Office în română, e "furată" din pagina anterior referită). Pe scurt ideea este aceasta: să zicem că folosiţi frecvent verificarea ortografică sau previzualizarea înainte de tipărire. Sfatul meu ar fi să reţineţi combinaţiile de taste, dar dacă preferaţi acţiunile cu mouse-ul puteţi fie să memoraţi pe ce filă (tab) este, fie să le puneţi în bara de instrumente ca să fie mereu sub ochi. Vedeţi captura de mai sus: More Commands. De fapt în bara de instrumente puteţi adăuga orice comandă din Windows, nu doar cele din filele panglicii. Puteţi pune execuţia de macrouri sau mai ştiu eu ce v-ar putea trece prin minte. Gândiţi-vă ce folosiţi mai des şi v-ar prinde bine să aveţi mai la îndemână: puneţi în bara de adrese şi problema e rezolvată.

img34

PS: Capturile de mai sus exemplifică pentru Word, dar ideile sunt valabile şi pentru celelalte aplicaţii Office cu panglică.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

1 comentariu

 1. Dan spune:

  Fain articolul. Am mai invatat ceva.
  Multumesc.
  Frumos faptul ca ati pus captura pe RO.
  Pe mine personal nu ma incanta, dar este util pentru cei care folosesc programele traduse.
  Toate programele pe care le folosesc sunt pe enleza. E logic! Limbajele de programare sunt in engleza,deci calculatoarele inteleg numai engleza.
  Personal, ma feresc de programele ‘traduse” si le prefer pe cele originale. Asa pot lucra in Office si in China fara sa stiu limba chineza.
  Poate nu sunt toti de acord cu mine, dar asta e doar parerea mea.
  Va multumesc.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *