Google Earth 4.3 provoacă „uau!”


Google Earth este un program care e greu să nu ne placă. Situl lui e în română, aplicaţia în sine e în română, aşa că nu există barieră de limbă. Acum a apărut versiunea 4.3 beta care vine cu nişte noutăţi uimitoare, care fac şi mai atractiv programul. Iaca un copy & paste de pe situl aplicaţiei:

ge.jpg

 • Clădiri fotorealiste: Cu Google Earth 4.3, vizualizaţi clădiri 3D mai rapid şi din mai multe oraşe decât până acum. Acum puteţi accesa sute de clădiri noi din oraşele lumii, inclusiv din San Francisco, Boston, Orlando, München, Zürich şi multe altele.
 • Navigare rapidă: Zburaţi continuu peste peisaj cu noile comenzi de navigare. Navigaţi rapid din spaţiu la nivelul străzii şi săriţi de pe o clădire pe alta. Utilizaţi joystick-ul de vizualizare pentru a vizualiza clădiri ca şi cum aţi sta chiar în faţa acestora.
 • Lumini şi umbre: Cu funcţia nouă Lumină solară puteţi privi răsăritul sau apusul de oriunde. Deplasaţi indicatorul de timp pentru a privi răsăritul, amurgul şi umbrele deplasându-se pe Pământ.
 • Vizualizarea imaginii stradale: Funcţia de vizualizare a imaginii stradale, disponibilă în Hărţi Google, se află acum şi în Google Earth! Zburaţi în interiorul imaginilor panoramice ale oraşelor selectate şi efectuaţi un tur la 360 de grade.

Am stat şi m-am uitat la demonstraţii îndelung. Mai întâi am citit review-ul de pe GEarthBlog.com. De acolo e inclus primul clip. Oricât am căutat să reproduc şi eu "defilatul" soarelui nu am reuşit (m-am pus spre est, am activat sliderul, pământul trecea de la zi la noapte şi invers, dar cerul nimic…). Poate greşesc eu ceva, dar din clipuri arată superb… Al doilea clip l-am luat chiar de pe situl Google Earth şi are titrare în română!

M-am „plimbat” prin mai multe oraşe americane, prin munţi din SUA şi din Europa… E superb… În câţiva ani, cu o conexiune la internet mai solidă şi cu o bază de date (geografică plus clădiri) mai complexă, plimbarea virtuală va fi ceva banal, dar cred că tot o experienţă fascinantă.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (7 evaluări, media: 4,29 din 5)
Se încarcă...

3 comentarii

 1. Daniel spune:

  Wow, e fantastic. Abia asteptam sa iasa urmatoarea versiune de Google Earth, dar acesta imi depaseste toate asteptarile. E minunat, se pare ca nu au uitate de limba romana, ma bucur. Imi place Google pe zi ce trece din ce in ce mai mult 🙂

 2. craiu spune:

  Imi place aceasta versiune. Vreau sa-l descarc.

 3. nelu spune:

  Sunt uimit de ce mi se ofera. Habar n-am… pentru ca fac asta prima oara. Este incredibil sa vezi locuri pe care POATE? n-o sa le vezi niciodata in viata. Felicitari voua.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *