Torrente: legale (şi nu numai)


Acum că Demonoid a revenit la viaţă – se pare că având serverele la o aruncătură de băţ de noi românii – lumea e mai liniştită, nu 😉 ? Zilele trecute însă un tânăr vânjos şi devenit faimos în scurt timp, mă refer la YouTorrent, a căzut în disgraţia tuturor (aproape), făcând următoarea mutare: de la torrente de orice fel (a se citi 99% ilegale) la torrente legale. Mininova a rămas printre sursele indexate, dar doar cu torrentele ce nu conduc la materiale protejate sever de drepturile de autor.

img43

Deţinătorul acestui proiect – niciodată monetizat – a anunţat în plus că îl scoate la vânzare. Se pare deci că YouTorrent a fost mai mult o demonstraţie de forţă (de forţă paşnică, din categoria "uite ce pot scoate dacă mă pun să lucrez pe această idee"). Eu zic că cinste lui Patrick şi să scoată bani buni din sit. Dovada succesului stă în copierile de care s-a bucurat, precum NewTorrents. Pentru cei care s-au simţit demoralizaţi de "îndreptarea" lui YouTorrent, Enigmax de la TorrentFreak a compus o listă: Top 10 YouTorrent Alternatives. Le găsiţi urmând linkul, iar mai jos sunt două în capturi.

img44 img45

Cu 10 alternative, unele chiar foarte bune, îmi doresc ca YouTorrent să se menţină în zona albă, ca o alternativă atunci când dorim să descărcăm ceva ce să nu ridice probleme de conştiinţă.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

3 comentarii

  1. RaduTL spune:

    Multumesc Radu pentru vestea buna ca a revenit Demonoid. De la tine am aflat, caci incetasem sa mai sper si sa mai verific. Din fericire nu am incetat sa vizitez noutatile de pe cnet.ro si am dat de articolul tau.

  2. -Hawkeye- spune:

    E bine daca a revenit Demonoid, dar eu deja am renuntat la trackere externe, unde viteza e cam mica 🙂

  3. gabriel spune:

    Adevarat, viteza e mult mai mare pe Intern, dar sa nu uitam ca pentru unii e suparator sa stea zile intregi la Seed!!! Un traker foarte bun si util a fost… si (eu personal) speram sa mai fie moviesandsubtitles.netget… care momentan pare sa fie in reparatie. Poate ca cineva o sa stea cu ochiul pe el si ne va da intr-o zi si vestea cea buna…


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *