SMS din Outlook 2007


SMSOfficer este un serviciu lansat recent care încearcă să acopere nevoia clientului de a trmite SMS-uri direct de pe computer. Cine nu foloseşte serviciul SMS? Probabil că are o utilizare la o scară atât de largă, încât nu mai e necesar să căutăm un răspuns la această întrebare.

SMSOfficer

Voi începe cu costurile: înscrierea în acest serviciu este gratuită, mai mult decât atât sunt prezenţi trei operatori de telefonie mobilă (Cosmote, Orange şi Vodafone). După consumarea primelor 10 credite gratuite (10 sms-uri), va trebui să achiziţionăm credit: 250 sms-uri la 23.75 € (aprox. 10 cenţi pe mesaj), 500 sms-uri la 45€ (discount 5%) sau 1000 sms-uri la 85€ (discount 10%). Desigur, creatorii acestui serviciu oferă şi pachete business începând de la 5000 de mesaje.

Deşi costă dublu decât un mesaj scris de pe telefonul mobil, acest serviciu vine cu o altă funcţionalitate: scrierea de pe computer fiind mult mai accesibilă şi mai simplă. Totuşi, una din problemele pe care le are este că nu poate fi folosit decât cu Microsoft Office Outlook 2007, nicio altă versiune anterioară nesuportând interfaţa OMS (Outlook Mobile Service).

Trecem la funcţionare:

Înscrierea
1. Înrolarea în sistem pe site-ul SMSOfficer (înscrierea, primirea codului prin sms)
2. Configurarea Outlook Mobile Service (tastarea codului primit prin sms şi adăugarea unui cont nou Outlook)

Utilizarea
1. O nouă funcţie va apărea în File -> New -> Text Message (Fişier -> Nou -> Mesaj text)
La câmpul destinatar se scrie numărul de telefon în format internaţional, iar în câmpul mesaj, desigur, mesajul. Se poate programa trimiterea mesajului şi la o dată/oră diferită de cea prezentă.

smsof.jpg

Câteva informaţii suplimentare:

– Un credit permite scrierea până la 160 de caractere englezeşti (fără diacritice) sau 70 de caractere non-englezeşti (cu diacritice).
– Clientul nu va fi taxat şi de operatorul de telefonie mobilă la care este abonat.
– În cazul în care persoana căreia îi este destinat un mesaj scris răspunde, răspunsul se întoarce pe telefonul mobil al celui care l-a trimis (cel folosit la înscriere).
– Creditul o dată cumpărat nu expiră, decât la folosirea în întregime.

Succes!


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

9 comentarii

 1. Glue spune:

  Acelasi serviciu este oferit de Vodafone sub denumirea de mail2sms. Face exact acelasi lucru: se instaleaza o aplicatie care lucreaza cu Outlook si care va ajuta sa trimiteti SMS-uri direct din Outlook. Avantajele ar fi ca taxarea este cea standard (0.05 euro/sms), se pot trimite sms-uri la mai multe numere odata si se pot folosi numerele din Agenda Outlook. Mesajele apar ca fiind trimise de pe numarul personal de mobil (numar care se inregistreaza in aplicatie).
  Detalii aici.

 2. radu.capan spune:

  Wow… excelenta completare. Am citit si vad ca sunt acceptate Outlook 2000, XP si 2003. Poate vor extinde gama, chiar si dincolo de Outlook.

 3. Mihai Floran spune:

  Foarte interesant, mulţumesc!

 4. Erised spune:

  Cand am vazut in Outlook (coincidenta oare?) numele acestui articol si mai ales inceputul cu costurile, chiar ma asteptam sa gasesc niste informatii si despre un „sms international”.
  Normal, eu ar trebui acum sa ma duc sa caut aceste extra info si sa le postez, dar acum e cam tarziu si mi-e somn 🙂
  Oricum, articolul e super, completarea deasemenea Glue 😉

 5. mihai.floran spune:

  Din câte am observat eu şi este vizibil şi din imaginea anexată articolului, sms-urile sunt internaţionale.

  Nu am testat, sincer să fiu, însă ar trebui să meargă în orice ţară la acelaşi preţ. Nu s-ar specifica faptul că merge doar într-o ţară din moment ce sms-urile nu sunt trimise prin operatorul de telefonie la care clientul are abonamentul, ci sunt trimise prin SMSOfficer.

  În aceste condiţii, vă daţi seama că preţul concurează bine cu cel al operatorilor de telefonie mobilă din România. Pentru că s-a vorbit de Vodafone, site-ul lor indică 12 cenţi sms internaţional. Acelaşi preţ este indicat şi de site-ul Orange România.

 6. Erised spune:

  Da, in acest caz e ok de folosit pentru SMS-uri internationale, dar pentru cele nationale nu prea se renteaza.
  Cat despre mail2sms de care auzisem cate ceva, eu unul nu stiu (si nici n-am vazut info pe site la ei) datele gen website, loginid si parola 🙂

 7. mihai.floran spune:

  Se pare că trebuie doar descărcat un add-on pentru Outlook din care se trimite. Partea proastă e că e valabil doar utilizatorilor cu abonament.

  Pe de altă parte să nu uităm că la tarifele de 5 sau 12 cenţi pentru un sms naţional sau internaţional, la orice operator de telefonie mobilă, se adaugă taxa pe valoare adăugată, care le face 6 respectiv 14 cenţi.

 8. Rudi spune:

  Interesant articol dar nu imi spune nimic nou. Noutate ar fi sa aflu ca se poate folosi Mail2SMS pe Outlook 2007 si pe Vista. Ar fi cazul.

 9. Adrian Constantin spune:

  SMSdiscount face acelaşi lucru cu aproximativ 5 eurocenţi/SMS (cu taxele incluse), şi-l încarci cu 10 EUR o dată, nu 23.75. Şi este o aplicaţie independentă fără legătură cu Outlook şi nici măcar cu Windows, întru-cât are şi client de Linux/Mac


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *