Uau, am ajuns la 1.500 de articole


Liniştiţi puteţi sări peste acest material. Nimic relevant, doar câteva gânduri dat fiind că astăzi am constatat că am ajuns să am semnate 1.500 de articole pe CNet.ro (din totalul de 2.164 în acest moment). Pe locul doi e Oana, care chiar astăzi îşi sărbătoreşte ziua de naştere, împreună cu fetiţa noastră cea mai mică (da, a născut-o de ziua ei). Pe locul trei Adrian, dar Jurgen îi suflă în ceafă. Le doresc să ajungă rapid la suta de articole şi amintesc – celor interesaţi şi care respectă condiţiile noastre – că uşa spre colaborarea cu CNet.ro este mereu deschisă.

img48

Acum să mă întorc la… mine. Ştiu că nimeni nu m-a întrebat, dar dacă m-aţi întreba ce mi-aş dori v-aş răspunde: ca la un moment dat să pot trăi din munca de pe internet. Cred că este visul multor bloggeri. Dintre zecile de bloguri de IT (de limbă engleză) pe care le urmăresc sunt câteva pe care sunt… gelos. Scenariul în paşi ar fi cam acesta:

– (mereu) blog pornit din pasiune

– (cel mai adesea) la un moment bloggerul şi-a părăsit activitatea principală, dedicându-se total blogului/blogurilor lui

– (inevitabil… oare?) a venit stabilitatea: munca serioasă e răsplătită financiar

Cei care urmăriţi ca mine zeci de bloguri străine probabil aţi citit articole de genul "cum arată o zi din viaţa mea". Sunteţi interesaţi? Oricât mi-am scormonit memoria şi am căutat prin feed-uri, tot ce am găsit este relatarea lui Daniel de la DailyBlogTips.com. Am citit poate o duzină de astfel de articole, de la diverse bloguri, dar acum mai rapid doar pe acesta l-am găsit. E o lectură interesantă. Vedeţi ce viaţă duce, el şi alţi bloggeri. Aş spune lejeră, dar nu lipsită de multă muncă. Ce mi s-a părut interesat la Daniel este că după-masa investeşte în promovarea propriilor articole. În fine, probabil unul dintre motivele pentru care CNet.ro va rămâne şi pe viitor semi-cunoscut (am urcat totuşi la un moment dat la locul 26 pe Trafic.ro la secţiunea calculatoare/internet) este pentru că sunt cam afon la capitolul promovare, marketing, monetizare… Deci automat rămâne irealizabil şi visul descris mai sus.

Nu sunt însă pesimist. Nu estimez că mă va interesa prea curând subiectul promovare sau cel financiar ("job"-ul meu e altul, într-o Episcopie, dar şi editor la Catholica.ro), dar cred că lucrurile vor decurge oricum bine. Cea mai bună faimă o construieşte recomandarea de la prieten la prieten a cititorilor, adică a Dvs, şi sper din inimă că dacă vă plac articolele noastre (unele măcar), veţi trimite linkuri spre ele şi prietenilor Dvs. În timp ce pentru unii a face un blog în limba română e din start hilar sau semn de neseriozitate/imaturitate – căci, după ei, doar cine face blog în limba engleză e blogger adevărat – noi vom rămâne pe aceeaşi linie. Nu pentru că ne gândim că nu ştiţi limba engleză, deci nu puteţi urmări bloguri IT străine & celebre, şi atunci ce mare noroc aveţi cu noi. Motivul e descris în pagina Despre: o educaţie IT sănătoasă. Vrem prin articolele noastre să arătăm jumătatea plină a paharului, unde prin pahar înţelegem spaţiul calculatoarelor şi internetului. Pentru unii înseamnă sau se reduce la piraterie şi pornografie. Noi vrem să demonstrăm că există şi o altă latură, pozitivă, luminoasă, constructivă.

Apropo de pagina Despre. Sorin, pe blogul lui Hoinar-pe-web, ne-a onorat menţionându-ne între "unicatele din blogosfera noastră". Îşi exprima însă o mirare. Citez: Neobişnuit este faptul că printre scopurile lor figurează "îmbogăţirea prezenţei catolice româneşti în spaţiul virtual". Un răspuns: Nu prin paginile pe care le citiţi aici. CNet.ro oferă hosting pentru situri catolice şi practic sunt vreo 80 de situri găzduite pe cele trei servere ale noastre (pe care să îl dau ca exemplu? hai să îl fac fericit pe Raimondo: TGCL.cnet.ro). Când am început (prin 2002) existau cam o duzină de situri catolice. Astăzi sunt zeci, dintre care cam 80 găzduite de noi. Aceasta o numim noi "îmbogăţirea prezenţei catolice româneşti în spaţiul virtual", la care CNet.ro şi-a adus o importantă contribuţie. Nu e vorba de vreo cruciadă 😉 sau mişcare de convertire. E doar un alt obiectiv al nostru, mai netransparent celor care urmăresc acest blog.

Şi închei cu alte câteva scurte clarificări, ca răspuns la diverse mailuri primite:

– CNet.ro poate că e un nume prost ales, dar nu a fost ales cu gândul la CNET.com (cine crede, bine, cine nu, nu); el vine de la Catholica NETwork. Scrie clar sus.
– nimeni dintre cei care scriu la CNet.ro nu este plătit (nici eu), toţi scriem din pasiune.
– nu sunt plătit de Google (aş vrea eu) pentru articolele multe şi pozitive: chiar îmi plac serviciile Google.

Acum e timpul să public cel de-al 1501-lea articol al meu.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

6 comentarii

 1. Erised spune:

  Felicitari tie si familiei. Si sa-ti traiasca fetele 🙂

  Keep up the good work 😉

 2. Raimi spune:

  Incep cu un mare, sincer si din inima „merci” pt. amintirea TGCL-ului. Radu, se vede ca ai pus [si pui] destul suflet in acest blog/proiect. Esti la mare distanta de ceilalti, pe locul I cu publicarea articolelor si luand pe toti autorii ce publica la cnet.ro, pot spune linistit din punctul meu de vedere ca aproape toate articolele sunt interesante. Afli si inveti lucruri utile. Ar fi fain ca acest blog sa fie si mai bine cunoscut pentru ca sincer se merita. Cred ca am mai scris si in alte comentarii ca e un blog viu cu art. prezentate intr-un limbaj accesibil pe intelesul tuturor, la obiect si care prind bine. Succes in continuare. Raman unul care acceseaza zilnic cnetul tot de atatea ori ca si… hi5-ul de exemplu. Chestia cu hi5-ul e de moment, cnetul ramane de viitor 🙂

 3. Dan spune:

  Felicitari si urari de bine tuturor celor care ieri a-ti avut un eveniment de sarbatorit.
  Va rog continuati tot asa.
  Faceti o munca de calitate, va multumim.
  Citez: „Daca nu a-ti fi existat ar fi trebuit sa va inventam”.
  Scuze poate citatul nu e chiar originalul si oricum nici nu mai tin minte cine a spus asta.

  P.S.
  Cei care nu au inteles ce inseamna cnet.ro cred ca s-au grabit cand au intrat pe site si nu au vazut ce era de vazut.
  Sau poate sunt de alta religie ?
  Cine stie? Poate.

 4. mihai.floran spune:

  Felicitări pentru realizare! Cred că acest CNet în forma actuală este o mare realizare pentru internetul românesc. Mă bucură faptul că sunt atât de mulţi cititori, dar mă întristează faptul că preferă să rămână în umbră fiind doar cititori ascultători, în loc să îşi exprime „o opinie… o sugestie… o corectură… o întrebare”.

  Mult succes mai departe!

 5. Daniel spune:

  Felicitari Radu. Imi plac mai toate articolele pe care le scri, gasesti subiecte foarte interesante. Dupa Google esti al doilea care ma ajuta sa descopar site-uri noi utile. Tine-o tot asa.

 6. alexandru spune:

  Multumim pentru perseverenta de care dai dovada.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *