Marele Zid al Cuvintelor


Jucătorilor care iubesc limba engleză, sau celor care doresc să o practice într-un mod distractiv, le recomand The Great Wall of Words, un joc în care trebuie să găsiţi cât mai multe cuvinte – în limba engleză, bineînţeles – pe o tablă cu piese cu litere. Sunt diferite moduri de joc, astfel că "Marele Zid al Cuvintelor" este şi instructiv şi incitant. Pentru a marca un cuvânt, daţi click succesiv pe piese adiacente care îl formează – se poate merge şi pe diagonală. Când aţi terminat cuvântul, mai daţi click pe ultima literă sau pe butonul Submit. Piesele cu literele respective dispar, şi cad altele în loc.

img5

Cu cât cuvântul e mai lung, primiţi mai multe puncte – la sfârşitul nivelului, vi se arată cuvintele găsite, cel mai lung cuvânt pe care l-aţi făcut, şi cel mai valoros. Dar calculatorul vă va şi face "în ciudă", arătându-vă cel mai lung cuvânt găsit de el. Sunt şi piese de culori speciale, care aduc mai multe puncte, piese cu stea pe ele care pot fi folosite în locul oricărei litere, şi bombe care, dacă faceţi trei cuvinte cu piese din jurul lor, explodează, ajutându-vă să terminaţi mai repede nivelul. Pentru cuvinte cu punctaj mare, primiţi monede care prelungesc timpul pe care îl aveţi la dispoziţie. În fiecare dintre moduri jucaţi împotriva mongolilor, care au pus butoaie cu explozibil lângă zid; dacă nu terminaţi până când arde fitilul… BUM!

img6 img7

img8 img9

Să vă spun şi câte ceva despre fiecare mod de joc. Puteţi, dând click pe Start, să mergeţi, conform hărţii, de-a lungul zidului, zi după zi, până la… victoria finală. Sau puteţi alege unul dintre modurile rapide de joc. În modul Classic, trebuie să faceţi cât mai multe cuvinte. În modul Battle, vă aflaţi faţă în faţă cu mongolul, la mijlocul ecranului. Cu cât faceţi mai multe puncte, cu atâta îl împingeţi mai mult spre margine. Dar şi el câştigă constant teren, aşa că e care pe care… îl împinge cel mai repede la margine! În modul Conquest, trebuie să "cuceriţi" zidul, făcând roşii toate piesele. Ele se roşesc când le-aţi folosit într-un cuvânt, şi literele care vor veni în locul lor vor fi tot roşii. Şi piesele roşii pot fi folosite apoi în cuvinte. Succes!


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *