Căutări prin Flickr


Flickr, cel mai mare "depozit" de fotografii, are un motor de căutare care nu prea place lumii. Ţinând cont că multe dintre fotografii sunt sub licenţe ce permit reutilizarea fotografiilor în diverse proiecte, chiar şi comerciale, i-ar prinde bine un motor de căutare mai performant. Implicit căutarea pe Flickr returnează 24 de rezultate, în modul Details sau Thumbnails. Cei care caută o imagine anume au nevoie de thumbnail-uri, cât mai multe, nu de detalii.

img

Fructificând API-ul Flickr au apărut mai multe aplicaţii care încearcă să facă procesul de căutare mai operativ. Un exemplu este PiciShare.com, care se defineşte ca "o flickr search engine". Practic avantajul este că permite setarea numărului de thumbnail-uri per pagină (până la 100) dar e limitat în lăţime (fapt pe care îl vor resimţi cei cu monitoare cu rezoluţii mari). Un click pe un thumbnail va conduce la imaginea originală pe Flickr.

img2

În ultimele zile s-a scris laudativ despre Compfight.com, un alt sit ce face – nimic altceva decât – căutări pe Flickr. Acesta foloseşte generos lăţimea monitorului şi arată muuuulte thumbnail-uri. La fel un click pe o imagine mică va conduce spre imaginea mare pe Flickr. Boxa de căutare are câţiva parametri printre care şi tipul de licenţă sau căutare sigură (împotriva unor imagini nepotrivite pentru cei mici). Dacă faceţi frecvent şi intens căutări pe Flickr reţineţi aceste două opţiuni.

img1


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *