Plastelina.net: de logică…


Un coleg de-al meu din presă a rămas cunoscut pentru o combinaţie interesantă. A luat expresiile "să împaci şi capra şi varza", respectiv "să împuşti doi iepuri dintr-o lovitură" şi într-un context cât se poate de public şi serios a spus despre o idee că "împuşcă şi capra şi varza" 🙂 . Hai că o capră poate mai îţi închipui că e împuşcată… dar varza?

img6

Mi-am amintit de el dând de situl Plastelina.net, care nu are nimic de-a face cu plastilina. E în fapt un sit dedicat jocurilor de logică. Trebuie să îţi deschizi un cont iar aceasta costă, aşa că probabil situl nu va cunoaşte niciodată faima. Sunt însă trei jocuri mici puse la dispoziţie gratuit, cu acces imediat. Ele sunt dintr-o aceeaşi familie, dar oricum fiecare cu un stil propriu. Cel mai cunoscut şi mai simplu este primul: un om trebuie să treacă cu barca de pe o parte pe alta o cutie cu verze, o oaie şi un lup. Problema e că în barcă poate pune un singur lucru/animal, iar dacă rămân nesupravegheaţi pe vreun mal, oaia mănâncă varza, iar lupul oaia. Există o metodă totuşi de a muta totul de pe o parte pe alta fără ca în vreun moment oaia şi varza sau lupul şi oaia să fie fără om. Reuşiţi? Sunt sigur că da!

Celelalte două probleme sunt ceva mai complexe. În prima avem din nou o barcă ce poate duce două persoane. Trebuie mutaţi trei misionari şi trei canibali, iar problema e că dacă la un moment dat, pe o parte sau alta, sunt mai mulţi canibali decât misionari… respectivii misionari îl vor cunoaşte pe Dumnezeu mai rapid decât ar fi dorit 😉 . A doua nu mai e cu barcă ci cu un pod, cu o familie în criză de timp: 30 de secunde pentru a trece peste hău, ţinând cont de vitezele fiecărui membru. Reuşiţi? Dacă jocurile vă plac mult atunci poate veţi da câţiva bănuţi pentru a deveni membru al sitului Plastelina.net şi veţi avea şi alte provocări pentru minte.

img7 img8


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (3 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *