Fotografii prin maşina timpului


Citind articolul LifeInGreyScale: O privire în trecut, Jurgen şi-a amintit de această pagină unde poţi încărca o fotografie şi ţi-o… învecheşte. Aruncarea înapoi în timp este foarte realistă după cum sper să vă convingă şi testul făcut de mine şi ilustrat mai jos. În pagina tocmai indicată – în limba japoneză, dar nu vă încurcă prea mult – există şi o galerie cu fotografii pe care a fost aplicat acest efect de învechire.

img14

Dacă luăm o fotografie şi o transformăm ca şi colorit în sepia va arăta automat ca fiind mai veche. Se pot face şi prelucrări suplimentare pentru un efect mai realist, precum aplicarea de zgomot în fotografie. Poate vă amintiţi de acest videotutorial în care am explicat cum se poate folosi GIMP în acest sens. Dar, pornind de la semnalarea lui Jurgen mi-am amintit de o facilitate mai veche (de vreo 2 ani doar) prezentă în Paint Shop Pro (încă o dată: favoritul meu editor de imagini). În meniul Effects se găsesc mai multe efecte grupate la Photo Effects. De acolo puteţi aplica diverse efecte sepia sau alb-negru, dar noi ne vom opri la Time Machine.

img15

"Maşina timpului" din PSP vă permite să alegeţi o perioadă din trecut (începând din 1839), fiecare perioadă având un anumit stil (putere, conform tehnicii vremii) de redare a imaginii originale. Fereastra vă oferă şi informaţii de ordin istoric despre capacitatea tehnicii fotografice din fiecare perioadă. Opţional puteţi aplica şi rame, tot conform vremii. O fotografie banală, făcută ieri în oraş sau undeva în natură, poate brusc să devină foarte interesantă prin aplicarea unor efecte de "îmbătrânire". Încercaţi cu soluţia online indicată la început sau cu editoarele de imagini.

img16


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (7 evaluări, media: 4,86 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *