Windows Vista Service Pack 1


În 16 aprilie Microsoft lansat Service Pack 1 pentru Windows Vista. Astăzi am făcut şi eu instalarea, deşi mi-a fost cam greu. Am început automat cu Windows Update, dar am primit erori după erori – majoritatea datorită firewall-ului prin care se pare că nu reuşea să treacă. Totuşi cu firewall-ul scos, s-a oprit la 95%. Am descărcat manual şi am instalat.

sp1a.jpg

Impresii? În primul rând fişierul are aproximativ 450 mb, dar se instalează în mai bine de o oră. Desigur, timp în care nu poţi folosi computerul. Ce mă impresionează personal e că de acum reuşesc să scriu şi eu cu diacritice pe messenger, lucru pe care nu îl puteam face până acum la tastatura românească nerecunoscându-mi-se în anumte programe printre care şi Yahoo! Messenger diacriticile ş şi ţ.

Anunţul oficial prevede că adiţional update-urilor anterioare, SP1 conţine modificări conturate pe probleme de performanţă şi putere, incluzând drivere pentru noi tipuri de hardware.

Cum se instalează? Prin Windows Update sau download de pe site-ul Microsoft. Avantajul folosirii Windows Update e că descarcă un fişier de doar 60-90 mb, în locul arhivei de 450 mb (5 limbi incluse) sau 550 (36 de limbi).

Sigur că Microsoft prezintă o documentaţie voluminoasă despre acest Service Pack şi despre ce ştie el face. Eu încă nu l-am descoperit în întregime, dar dacă e să mă gândesc doar la scrierea cu diacritice pentru mine merită.

sp1b.jpg

Veşti bune? Microsoft a mai anunţat că „Based on customer feedback, we will not reduce user functionality on systems determined to be non-genuine” (În baza feedback-ului de la clienţi, nu vom reduce funcţionalitatea utilizatorului pe sisteme determinate a fi non-veritabile) Adică cei care sunt prinşi de către Windows Genuine Advantage că nu au cumpărat sistemul de operare, nu vor mai fi limitaţi, ci doar avertizaţi că folosesc un sistem non-veritabil, fiindu-le interzis doar accesul la update-uri.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

3 comentarii

 1. Daniel spune:

  Si eu am aceeasi problema cu diacriticele in Vista, dar credeam ca este vina programului nu a sistemului de operare. Daca intradevar cei de la Microsoft nu vor mai limita utilizatoarii care folosesc Vista desi nu l-au cumparat eu cred ca se va ajunge la un monopol mai puternic. Mie mi se pare mai mult o incercare disperata de a atrage utilizatorii spre Vista. Oricum mie imi convine.

 2. mihai.floran spune:

  Probabil că ar fi fost util un articol care să spună că Windows-ul este vinovat pentru acest lucru. De fapt există o serie de articole atât în limba română, cât şi în limba engleză despre Vista şi encoding-urile sale. Din fericire, acum s-a rezolvat.

  Pe de altă parte, cred că ai dreptate. Este o încercare a lor de a-şi atrage clienţi. Acestea au fost de altfel şi comentariile pe blog-uri şi site-uri de specialitate la aflarea veştii. Eu unul îl am cu licenţă şi cred că mulţi dintre noi avem deja licenţă pentru că a venit cu computer-ul sau cu laptop-ul.

 3. manu spune:

  Si de unde se descarca?
  Plsssss.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *