Dexpose2: a la Mac OS X


Astăzi Martin a scris pe gHacks despre un program simpatic. Dar aş începe traducând mica "meditaţie" de început: "Aţi observat cum sistemele de operare tind să devină similare de-a lungul timpului? Este la fel ca în războiul navigatoarelor: dacă unul introduce o trăsătură unică, va fi copiată şi adăugată în celelalte navigatoare aproape imediat." Martin are perfectă dreptate. Nu?

img28

Acum, în cazul programului Dexpose2, copierea se învârte în jurul facilităţii numite Expose, specifică pentru Mac OS X. Respectivul instrument de management al ferestrelor permite trei operaţii: Expose all windows, Expose application windows şi Desktop. Dacă cineva cu Mac vă făcea în ciudă cu aceste efecte, acum puteţi contrabalansa situaţia: se poate şi sub Windows XP şi Windows Vista! După cum vedeţi din captura de mai sus, interfaţa lui este destul de primitivă şi cam fără bun gust. Stabilitatea pare satisfăcătoare dar personal nu ştiu dacă pentru efectele de pe Mac merită consumul destul de mare de memorie RAM.

Implicit programul vine cu operaţiile amintite asociate tastelor F9, F10 şi F11. Dacă de exemplu apăsaţi F9 ferestrele se vor aranja dinamic ca în captura de mai jos. Cu un click puteţi apoi alege aplicaţia pe care doriţi să o maximizaţi pentru a lucra în ea. Chestia cu F10 mi se pare cam inutilă, iar pentru F11 nu are Windows oricum Win+D? În fine… După cum spuneam, programul e bun pentru cei care vor neapărat să copieze un efect altfel frumos de sub Mac. Şi care au memorie RAM la discreţie. Puteţi configura alte combinaţii de taste, după gust. Multe bloguri au preluat articolul lui Martin, iar DownloadSquad de exemplu indica şi alte programe similare: Switcher şi SmallWindows.

img27


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *