Statistici după FeedBurner


BlogPerfume.com a lansat un interesant instrument de analiză a fluxului RSS pentru cei care şi-l "ard" cu FeedBurner (foarte mulţi). Desigur, şi situl FeedBurner oferă statistici, dar folosit instrumentul online de la BlogPerfume puteţi vedea date statistice chiar şi de la bloguri care nu sunt ale Dvs. Trebuie doar să fie oferite prin FeedBurner (şi de când e produs Google cine nu îşi "arde" feed-urile cu FeedBurner?).

img33

În graficul de mai sus vedeţi graficul cu creşterea numărului de abonaţi pentru CNet.ro (fără salturi prea mari, dar tot e bine că e în creştere). Sunt şi alte date statistice, numărul şi calitatea lor depinzând şi de opţiunile alese de Dvs pentru FeedBurner. De exemplu puteţi vedea care e ziua cea mai slabă din punct de vedere a consultărilor fluxurilor RSS. La CNet.ro ziua cea mai slabă este… sâmbăta.

Aţi observat poate deasupra graficului că apar nişte valori. Nu ştiu pe ce criterii, dar BlogPerfume îşi dă cu presupusul în spaţiul financiar, estimând după RSS ce valoare are o reclamă pe situl al cărui flux RSS îl verificaţi, dar şi valoarea sitului respectiv. Se pare că pentru CNet.ro preţul este între 1.242 şi 2.484usd. Pentru mine valoarea reală (incluzând sentimentală) este muuult mai mare 🙂 , dar cel puţin de distracţie vă puteţi măsura "forţele" cu alte bloguri. De exemplu blogul lui Bobby Voicu e "preţuit" la 1.404-2.808usd, pe când Blogoree.ro doar la 138-276usd.

Instrumentul e încă în dezvoltare aşa că merită să urmărim cum se va perfecţiona.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *