Compactaţi emailurile – câştigaţi spaţiu


Astăzi, când conexiunile non-stop la internet au devenit ceva destul de banal, mulţi au renunţat să mai citească şi local (POP3) emailurile. Pentru cei care o mai fac, cu programe precum Outlook Express, MS Outlook, Thunderbird sau altele (măcar ca backup), în timp poate să apară o problemă serioasă: spaţiul ocupat. Eu unul păstrez emailuri mai importante de ani de zile (chiar şi de mai bine de cinci ani), aşa că nu e de mirare că emailurile îmi ocupă mulţi giga.

img45

Este recomandabil ca periodic să apelaţi la compactarea folderelor cu emailuri. Nu e vorba de o operaţiune din MS Explorer ci din clientul de mail. Teoretic ar trebui să găsiţi opţiunea în orice client de email serios. În captura de mai sus vedeţi ilustrat cazul pentru Thunderbird. Puteţi să faceţi compactarea per folder sau per ansamblu (toate folderele). Atenţie: în funcţie de numărul emailurilor poate să dureze de la câteva minute la câteva ore. Nu uitaţi înainte să goliţi coşul de gunoi: dacă nu aţi mai făcut-o până acum veţi avea surpriza să găsiţi acolo sute/mii de emailuri, iar prin ştergerea lor definitivă să câştigaţi suplimentar spaţiu.

În cazul meu, înainte de ultima compactare aveam 7.18GB. După compactare 6.12GB. Adică 1GB câştigat doar prin compactarea emailurilor. Dacă HDD vă este de 300GB probabil nu vă interesează acest câştig. Pentru cei cu HDD-uri mai mici 1GB poate fi un câştig important. Cineva afirma (vezi aici) că în ianuarie 2008 a câştigat 20GB spaţiu pe HDD din compactarea emailurilor. Mă îndoiesc.

img47

Dacă credeţi că uitaţi să faceţi această compactare, vedeţi dacă clientul de email pe care îl folosiţi nu are opţiune pentru compactare automată. Aveţi în captura de mai jos cum se poate face în Thunderbird.

img48


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *