Studioul 28: Lucrările lui Javier


Poate pentru că eu nu sunt capabil de aşa ceva, simt o oarece gelozie, dublată de o mare admiraţie pentru cei care se pricep la – să zicem – grafică digitală. Un exemplu este Studioul lui Vlad. Dacă nu i-aţi vizitat recent situl merită să o faceţi: este acum şi în limba română! Artistul rus realizează nişte tapeturi (wallpapere) absolut incredibile, ce pot fi comandate şi ca tablouri (deci tipărite). Dar să îl lăsăm pentru moment pe Vlad şi să vorbim de americanul Javier Ocasio, care îşi are situl la adresa – tot cu studio în titlu – StudioTwentyEight.com.

img54

De fapt aici e un fel de carte de vizită a sa, proiectele efective fiind pe alte situri (majoritatea pe DeviantArt). E o carte de vizită pentru a atrage comenzi, dar ceea ce ne interesează pe noi sunt în esenţă ultimele patru secţiuni din meniul principal: Visual Styles, Icons, Wallpapers şi Skins. Secţiunea cu stiluri vizuale conţine zeci de opţiuni (fie ca fişiere MS Style, fie ca pachete pentru Windows Blinds) pentru a schimba faţa la Windows XP. Am descoperit că multe dintre stilurile vizuale pe care le ştiam de atâta timp au fost concepute de el.

Legat de varianta MS Style: vor fi arhive cu mai multe fişiere. Detalii despre folosirea lor găsiţi în articolul nostru de aici. E important să reţineţi că pentru ca la final sistemul să arate ca în "reclamă" s-ar putea să trebuiască să instalaţi şi fonturi, iconiţe, wallpapere… Dar cel mai adesea efectul e suficient de plăcut şi surprinzător şi doar schimbând aspectul ferestrelor. Şi de regulă un stil vizual are mai multe variante, fie de culoare, fie de aspect e meniului Start sau a bării de aplicaţii. Odată ce aţi patch-uit sistemul de operare va fi uşor să verificaţi temele.

img55

La secţiunea de iconiţe găsiţi evident zeci, sute de iconiţe. Atenţie mare la termenii legali: multe (nu ştiu dacă majoritatea sau toate) pot fi utilizate exclusiv personal (adică pe propriul calculator) nu şi în pagini web sau proiecte comerciale. Sunt nenumărate seturi delicioase de iconiţe. Cu ele puteţi să scoateţi în evidenţă anumite foldere sau aplicaţii.

img56

La secţiunea de tapeturi nu veţi găsi sute de imagini, dar este oricum o resursă generoasă dacă ţinem cont că are un singur autor. E vorba fie de manipulări ale unor fotografii, fie de tapeturi abstracte. Sunt puse la dispoziţie la rezoluţii mari (ex: 2560×1600): la nevoie desigur puteţi scala imaginea la dimensiunea monitorului Dvs. În fine, mai sunt şi skin-urile (interfeţele), de regulă pentru Winamp, dar nu numai. Succes în explorare!

img57 img58


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 3,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *