De la PSD la CSS


Webmasterii ştiu cât de "simpatic" este când primeşti un design de sit în PSD (format specific Adobe Photoshop, dar editabil şi cu GIMP şi alte programe) şi trebuie să îl "feliezi", luând elementele grafice (antet, subsol, meniuri…) şi realizând astfel un schelet HTML al paginii. Mai ales când cel care a conceput designul în PSD este mai mult artist decât priceput în ale web-ului, munca poate fi frustrantă… Am găsit un aliat ce pare deosebit de util chiar dacă personal nu am ajuns să îl testez: PSD2CSSonline.com.

img69

Acest sit ia deci ca "intrare" un fişier PSD. Acesta va include designul dorit pentru sit. Îl încărcaţi (4MB maxim în mod obişnuit… 8MB dacă vă deschideţi cont pe acel sit) şi "ieşirea" va fi o arhivă ZIP în care veţi avea pagina HTML, incluzând codul CSS, şi evident şi imaginile individuale ce construiesc designul. Ce poate fi mai simplu? Dacă procesul e atât de simplu este pentru că greutatea se mută pe fişierul PSD. Acesta trebuie făcut conform unor reguli. De exemplu aţi făcut meniurile, celelalte elemente de design, şi vreţi să specificaţi zona pentru text: acel layer trebuie să aibă în nume _text (exemplu: continut_principal_text). Inclusiv efecte mouse-over pot fi conservate numind cu atenţie layer-ele (_link, _linkover).

E nevoie desigur de puţin efort pentru adaptarea la reguli, dar dacă faceţi des astfel de operaţiuni (generare de pagini web pornind de la PSD-uri) va fi mai uşor să vă folosiţi de sit decât să prelucraţi de fiecare dată manual. Pentru a învăţa cum să faceţi una şi alta, autorul a început să realizeze videotutoriale. Ele vă vor lămuri mai mult decât paginile text. Iată mai jos un astfel de videotutorial care cred că vă va convinge să încercaţi măcar PSD2CSSonline.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (3 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *