Laboratoarele Office prezintă…


Pentru a-şi promova mai mult – încă nu de toţi bine primitul – Office 2007, Microsoft a pus o mână de oameni să lucreze la produse care să facă mai uşoară utilizarea pachetului. Microsoft Office Labs are pentru moment două produse, ambele suficient de interesante pentru a le semnala. Începem cu Search Commands. Această mică aplicaţie adaugă o nouă filă în panglica aplicaţiilor Word, Excel şi PowerPoint. Folosiţi Launchy? Atunci imaginaţi-vă că este un Launchy pentru comenzile din Office.

img64

Partea esenţială este un câmp de căutare în care dacă scrieţi de exemplu "bold" va apare un buton pentru a îngroşa textul. Dacă ştiţi ce… nu ştiţi, ajunge să scrieţi cuvântul şi această nouă filă va încerca să vă ofere scurtătura spre comanda cu pricina. Evident trebuie să scrieţi în limba engleză. Cu umor citim la rubrica FAQ: "What languages are supported? Any language you want…. as long as it is English." 🙂 Pe pagina de prezentare a produsului găsiţi şi un screencast… oribil la capitolul audio. Înţeleg că vor să fie simpatici, dar "coloana" sonoră e enervantă rău de tot (după mine cel puţin).

Să trecem la al doilea produs. Aici vorbim de fapt de un dublu produs: o comunitate şi o aplicaţie. Aplicaţia, după cum puteţi vedea mai jos, adaugă nişte butoane în bara de instrumente. Ele permit să faceţi înregistrări video (inclusiv audio) cu operaţii din Office, pe care apoi – cu un cont Live – le puteţi publica în Community Clips. Aţi prins ideea: Microsoft dă utilizatorilor oportunitatea de a înregistra videotutoriale despre diverse funcţii din Office 2007, astfel încât alţii să priceapă mai mult şi să se obişnuiască mai mult cu noul Office. Practic Microsoft angajează fără să plătească pe oricine e disponibil să aducă mai multă lumină asupra Office 2007.

img65

Să vedem la final un exemplu de videotutorial realizat cu produsul Laboratoarelor Office. E o chestie pe care chiar nu o ştiam, din MS Access 2007. Adevărul este că Office 2007 include sute de lucruri mici utile, dar destul de greu de descoperit.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *