Cineva îţi vorbeşte din pagină!


Când am vorbit despre CinemaRX, semnalam prezenţa Adelei care apare în mod video în paginile sitului explicând vizitatorilor ce pot face pe sit. O realizare simplă dar de efect – zic eu. Întâmplător am dat peste un sit, LiveFaceOnWeb.com, care oferă o soluţie mult mai elegantă dar şi mult mai scumpă. De dragul analizării… trend-ului, să vedem despre ce e vorba. Situl pune la dispoziţie o serie de modele (doamne şi domni deopotrivă, de diferite vârste), care pot fi aleşi de client. Mai rămâne să se furnizeze un text (sau mai multe, depinde pe câte pagini se doreşte folosirea modelului) şi situl va aranja ca respectivul webmodel să îl citească, furnizându-se apoi animaţia pentru folosit în sit.

img78

Dacă aţi dat click pe situl LieFaceOnWeb deja aţi auzit şi văzut despre ce vorbesc. În principiu e vorba de o apariţie de câteva secunde, de regulă într-un colţ al paginii, dar nu neapărat, a unei persoane care spune ceva. Vă invit să vedeţi exemplele oferite sau şi mai bine să parcurgeţi paşii de comandă: fiţi liniştiţi, până aproape de final nu trebuie să daţi date reale/fiscale. Veţi putea vedea cum se alege modelul, modul de apariţie, textul… şi fiecare pagină va avea un personaj care apare şi vorbeşte ceva. E interesant… cred că pentru unii navigatori – începători în special – poate fi util. În timp această "găselniţă" ar putea deveni ceva comun pe internet?

O altă abordare găsim pe un sit catolic. Nu, nu vă temeţi, nu vă invit la convertire la catolicism 🙂 – pe cei care nu sunteţi deja catolici. Vă invit doar să aruncaţi un ochi pe CatholicsComeHome.org. Veţi vedea cum un personaj masculin dă căldură sitului prin scurte introduceri video. Se folosesc diverse fundaluri pe care apare respectivul personaj. Mie mi s-a părut foarte inspirată ideea şi excelentă implementarea ei. Dacă mai ştiţi alte exemple de situri care se folosesc de prezentări video cu modele umane, indicaţi-ni-le prin comentarii. Iar dacă aveţi opinii, le aşteptăm ca de obicei tot prin comentarii.

img79


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *