De relaxare: Dirk Valentine


Suntem în anul 1897. De cinci ani Europa este răvăşită de maşina de război cu aburi a baronului Battenberg. Conduse de Mara Britanie, o mândă de ţări au scăpat de tirania baronilor. Dar nu pentru mult timp, dat fiind că forţele duşmanilor cresc. Dincolo de Atlantic vine însă scăparea: cel mai mare explorator, spion şi maestru în arte de luptă este gata să dea lovitura în inima imperiului baronilor. Numele lui? Dirk Valentine. Misiunea Dvs? Dacă nu mişcaţi mouse-ul va fi cel mai mare bleg al tuturor timpurilor. Cu săgeţile, mouse-ul şi priceperea Dvs el poate însă salva lumea de fortăreaţa cu aburi.

img91

Şi cu aceasta am făcut introducerea la un joc ce mi s-a părut teribil de captivant: Dirk Valentine and the Fortress of Steam. Este un joc clasic, ce combină îndemânarea şi rapiditatea în folosirea tastelor şi mouseului cu ceva solicitare de materie cenuşie. Eroul se deplasează cu săgeţile (toate patru, inclusiv pentru salt şi coborâre). Mouse-ul se foloseşte pentru a stabili direcţia de tragere, iar click stânga e pentru tragere. Combinaţia taste+mouse face sarcina puţin mai dificilă, dar nu imposibilă.

Fiecare nivel (par a fi 24 în total) se încheie când ajungeţi la ieşire (marcată cu EXIT). Pe drum însă aveţi de "rezolvat" inamicii şi uneori de eliberat ostatici (trebuie să trageţi în lacăt înainte). Evident jocul se explică singur pe parcurs, aşa că eu nu ar trebui să mă obosesc cu explicaţii. Vă voi spune însă că jocul creşte ca şi complexitate de la un nivel la altul, aduce elemente noi care să menţină treaz interesul şi dacă vă pierdeţi viaţa puteţi oricând relua de la acel nivel. Atmosferă de război dar cumva realizată cu umor. Un joc minunat, care – dacă sunteţi fan ai genului – vă va reţine mult mai mult de cinci minute.

img92 img93


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 3,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *