jQuery UI ţinteşte spre RC


Blogul jQuery a anunţat astăzi că „pachetul” pentru efecte vizuale, jQuery UI, a ajuns la ultimul beta şi se pregăteşte pentru primul Release Candidate, în câteva zile. În respectivul anunţ găsiţi mai multe detalii despre noutăţile aduse de acest ultim beta. Au fost rezolvate vreo 50 de buguri, dar au rămas 5 majore. Luna aceasta ar urma să fie rezolvate toate problemele pentru a ne bucura de un jQuery UI solid. Cu siguranţă sunt subiectiv, dar tare mă îndoiesc… Pariul meu este fie că 1) jQuery UI 1.5 final nu va fi scos luna aceasta; fie că 2) va fi scos, dar nu va fi deloc solid. Cu părere de rău, în timp ce jQuery este destul de solid, excelent pentru AJAX, manipulări de elemente HTML ş.a., sublibrăria pentru efecte jQuery nu a funcţionat bine de la început.

image 

Ea are acum o nouă casă (vedeţi captura de mai sus sau click aici) unde sunt câteva demonstraţii. Ca de obicei, sub Firefox lucrurile merg mai bine decât sub Internet Explorer, unde unele demonstraţii scârţâie neplăcut exact la capitolul vizual. Dar haideţi să rămânem optimişti: poate totul se va încheia fericit cu versiunea 1.5 finală. Dacă vă plac provocările şi doriţi să sprijiniţi jQuery UI sunteţi invitaţi să testaţi intensiv ultimul beta pentru a semnala problemele (de ce nu şi soluţiile!).

image


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

2 comentarii

  1. rast spune:

    jQuery isi adauga functionalitati si creste ca dimensiune (kb). O alternativa este extJS. Are functionalitati muuuult mai multe, e mult mai stabil, dar e mare tare. Are peste 500 kb.

  2. Staicu Ionut spune:

    jQuery are tot în jur de 10-15k minimizat şi gzipped, deci nu creşte FOARTE mult.
    Luna asta va ieşi doar o nouă versiune de jQuery (1.2.4) şi în câteva luni parcă apare jQuery 2


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *