Pluginuri jQuery de la Filament Group


Filament Group are pe sit o secţiune de laborator, unde sunt prezentate diverse proiecte deschise publicului spre liberă utilizare. Nu am avut ocazia să le folosesc încă, dar demonstraţiile sunt convingătoare. Unul dintre primele pluginuri jQuery – din martie – este pentru desenarea de grafice. Veţi vedea acolo un exemplu ce permite modificarea graficului chiar din pagină, modificând datele din tabel (un click pe date, scrieţi un număr nou şi graficul se va actualiza!). În această lună Filament Group a mai scos încă două pluginuri ce mi s-au părut foarte interesante.

img4

Primul: jQuery Interactive Date Range Picker with Shortcuts. Este – ştiţi deja din nume – un script ce permite alegerea unui interval de timp. Ideea este că e prepopulat cu nişte perioade ce pot fi frecvente ca uz: ultimele 30 de zile; ultimele 12 luni; anul curent; oricând; toate datele dinainte de (alegeţi o dată); toate datele după (alegeţi o dată); o dată anume; interval (alegeţi două date, vedeţi captura de mai sus). Vă recomand să vedeţi exemplul de aici.

Al doilea: jQuery iPod-style Drilldown Menu. Acesta permite să afişaţi într-un spaţiu mic un meniu pe oricâte nivele. Vedeţi mai jos cum am navigat pe Sports, Swimming, Youth Recreational. Calea parcursă apare în partea de sus a meniului. Dacă e săgeată albastră, cu click pe ea se merge în adâncime. Explicaţiile pot fi seci, cel mai bine este să vedeţi exemplul de aici.

img5 img6 img7

Dacă vă simţiţi dezamăgit, pentru că nici unul dintre cele două pluginuri jQuery nu prezintă interes pentru aplicaţiile Dvs, atunci aruncaţi o privire pe următorul articol: 51+ Best of jQuery Tutorials and Examples. Veţi găsi cu siguranţă acolo un material util, presupunând că folosiţi (sau sunteţi chiar fan) jQuery.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *