Programul Adobe Illustrator


Dezvoltat pentru prima dată în 1986, de Compania Adobe Systems, pentru platforma Macintosh, Adobe Illustrator a apărut ca un program asociat cu Adobe Photoshop: Illustrator este specializat în crearea şi editarea materialelor grafice vectoriale, în timp ce Photoshop este expert în prelucrarea imaginilor digitale.

img52

Adobe Illustrator 88, lansat pe piaţă în martie 1988, a fost prima versiune care avea caracteristici şi instrumente noi în grafica vectorială, fiind ideal pentru realizarea cu multă uşurinţă, în special, în proiectarea logo-urilor şi materialelor pentru tipar.

Prima variantă pentru platforma Windows, Adobe Illustrator 2.0, (1989) a fost un eşec. Până la Illustrator 6 (1996), programatorii de la Adobe au făcut o serie de îmbunătăţiri pentru a putea concura cu programul Corel Draw, realizat atunci, special pentru Microsoft Windows.

Versiunea Illustrator 12 (CS2) a însemnat integrarea sa în seria Adobe Creative Suite, alături de InDesign, Illustrator, Acrobat Professional, Flash Professional, Dreamweaver, Fireworks, After Effects Professional, Premiere Pro, Soundbooth, Encore, Contribute, Ultra, Bridge etc., şi a fost versiunea disponibilă atât pentru Microsoft Windows cât şi pentru Mac OS X.

În acest moment, ultima versiune este Adobe Illustrator CS3 lansată pe piaţă în aprilie 2007 şi disponibilă în 24 de limbi.

Cu Adobe Illustrator se pot realiza obiecte grafice vectoriale complicate, are facilităţi pentru a produce animaţii, conţinut web, obiecte 3D, materiale pentru tipar. Are capacitatea de a transforma o imagine bitmap în desen vectorial (Live Trace) şi o multitudine de efecte pentru aplicarea culorii elementelor din lucrare (Live Paint). De asemenea, cu acest soft se pot importa texte pentru a putea fi mai târziu vectorizate şi prelucrate.

Alături de celelalte aplicaţii Adobe, Illustrator este un program ce vă permite să realizaţi o grafică extraordinară pentru internet, video, dispozitive mobile şi tipar.

Mai jos, puteţi observa cum se utilizează opţiunile Live Trace şi Live Paint în Adobe Illustrator (cu explicaţii în limba engleză).


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *