uvLayer: ascultă şi organizează videoclipuri


YouTube deţine tone de muzică. Iar de când cu API-ul ce îl oferă ea poate fi ascultată în tot felul de alte forme. Vă amintiţi poate de YouTube Fast Search. Când în comentarii Jurgen ne-a recomandat uvLayer m-am gândit "uh, o altă interfaţă pentru YouTube?" În principiu da… dar lucrurile merg mai departe. Practic aş zice că la adresa tocmai indicată vă puteţi crea un desktop cu videoclipurile preferate. Puţină obişnuinţă cu interfaţa şi o veţi stăpâni şi bucura de ea.

img65

Probabil toţi vor porni de la o căutare. Veţi avea o fereastră cu clipurile rezultate. Un click pe un clip şi va porni (veţi observa că graţie API-ului, uvLayer îşi pune interfaţa proprie peste clipul YouTube). Trageţi cu mouse-ul piesele ce vă interesează pe spaţiul liber (desktop-ul uvLayer). Le puteţi marca cu mouse-ul şi se vor grupa atunci. Daţi un nume şi tocmai aţi creat un folder cu câteva piese. Puteţi crea foldere per solişti sau pe ce criterii doriţi Dvs. Un astfel de folder poate fi ascultat în succesiune automată. Nu e mai bun decât playlist-urile din YouTube? Ba da! În locul clipurilor succedate cu încărcarea paginilor respective, aici se succed doar clipurile în aceeaşi fereastră. Da, nu veţi vedea sau putea scrie comentarii, ca la YouTube, dar dacă vă interesează audiţia, uvLayer este extraordinar!

img64

Şi să nu credeţi că îi lipseşte dimensiunea socială! Personal nu am testat-o, dar se pot importa contactele din diverse alte reţele sociale şi face diverse partajări. Puteţi afla mai multe citind documentaţia de aici. Acum să vorbim şi de limitări 🙂 . Căutând să mă documentez despre aplicaţie am văzut că la început de an era distribuită ca aplicaţie AIR. Eu cel puţin nu am găsit acum cum se poate descărca: ar putea însemna că au optat pentru soluţie web. Unele lucruri nu funcţionează chiar perfect, dar din nou, pe diverse bloguri ce au scris despre uvLayer mai demult timp sunt semnalate probleme ce azi nu mai sunt: semn că se lucrează! Am apreciat faptul că un folder de muzică poate fi făcut embed, chiar dacă nu perfect (în Internet Explorer mi se pare că nu merge… merge însă în FF). Încercaţi mai jos. Puteţi marca cu mouse-ul toate piesele, dublu click pe "stiva" creată, şi apoi un click dreapta pe bara de titlu a grupului pentru a alege Play Group. (De fapt partea embed e ca un uvLayer în miniatură.) Ah, am uitat să spun: puteţi folosi situl şi fără să vă deschideţi un cont. Dacă vă deschideţi un cont avantajul e desigur că grupurile create le regăsiţi online oricând.

PS: Vă place C.S.I.? Dacă da, ascultaţi piesa cu pricina, de mai sus. (Pentru cei ce nu văd nimic mai sus, iată linkul pe YouTube.)


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *