Alte plugin-uri ca extensii pentru NextGEN Gallery


În articolul anterior v-am prezentat plugin-ul NextGEN Gallery. Pe lângă actualizările periodice din partea autorului un alt punct forte al acestuia este şi posibilitatea de a extinde formele de afişare a galeriilor prin intermediul altor plugin-uri. Eu am găsit trei astfel de plugin-uri (să le numim „plugin-uri extensie”) care adaugă galeriilor realizate cu NextGEN Gallery diferite efecte flash foarte la modă acum (şi de ce să nu recunoaştem foarte plăcute ochiului pe de o parte şi practice în navigare pe de altă parte). Important: Înainte de a folosi următoarele plugin-uri trebuie să instalaţi NextGEN Gallery.

image 

1. NextGEN Imageflow (sau pe pagina autorului)

Acest plugin pemite afişarea galeriilor foto sub forma unui carusel, imaginile fiind conduse cu un cursor de la stânga spre dreapta sau invers. La instalarea pluginului se aplică o excepţie: scriptul php reflect (şi numai el) trebuie încărcat în directorul mamă WordPress şi nu în directorul de pluginuri. După activarea pluginului la meniul Gallery din bara de administrare WP veţi vedea butonul ImageFlow. În mod normal puteţi lăsa setările cu care vine pluginul, la dispoziţie aveţi însă diferite comenzi: culoarea fundalului, suport efecte JavaScript (activat poate fi pe moment doar efectul Highslide care însă din motive necunoscute mie nu a vrut să funcţioneze la mine, poate la dvs. va merge), procentajul reflecţiei, numărul imaginilor din stânga sau dreapta imaginii principale, forma cursorului ş.a. Pentru a afişa galeria introduceţi într-o pagină WP tag-ul [imageflow=gallery-ID], înlocuind gallery-ID cu cifra corespunzătoare galeriei (o aflaţi la GalleryManage Galleries).

2. NextGEN Flashviewer (sau pe pagina autorului, aceeaşi ca şi pentru pluginul anterior)

Pe CNet.ro au mai fost amintite în trecut efectele flash bazate pe pluginurile flash SimpleViewer, TiltViewer, AutoViewer, PostcardViewer. Urmăriţi demo-urile de pe pagina autorului sau de pe pagina originală amintită mai jos: sunt fascinante. Ele sunt acum foarte uşor de folosit în pagina proprie dezvoltată cu WP. Pe lângă fişierele pluginului mai trebuie să descărcaţi de pe site-ul Airtightinteractive.com fişierele viewer.swf, tiltviewer.swf, autoviewer.swf şi pcviewer.swf (atenţie: este vorba de fişierul viewer din PostcardViewer, redenumirea trebuie să o efectuaţi dvs. manual pentru a nu se suprapune cu fişierul cu acelaşi nume din SimpleViewer), acestea le introduceţi în subdirectorul flash al directorului principal al pluginului. După activarea pluginului aveţi posibilitatea de a face anumite setări (meniul Gallery – butonul FlashViewer). Rămâne la latitudinea dvs. să alegeţi efectele dorite în paginile dvs. folosind următoarele tag-uri: [simpleviewer=gallery-id,width,height,link(optional)], [tiltviewer= gallery-id,width,height,link(optional)], [autoviewer= gallery-id,width,height,link(optional)] sau [pcviewer= gallery-id,width,height,link(optional)]. Funcţia TiltViewer suportă afişarea imaginilor dintr-un cont Flickr, pentru aceasta introduceţi ID-ul dvs. într-un tag de forma [tiltviewer=flickr,width,height,+comma,seperated,list,of,flickr,tags+].

image 

3. NextGEN Smooth Gallery (sau aici)

Acest plugin nu lasă „urme” în bara de administrare WP după instalare şi activare însă funcţionează foarte bine. Trebuie doar să introduceţi tag-urile corespunzătoare în pagina dvs. Cel mai simplu exemplu este [smooth=gallery-id], se poate însă şi mai complex [smooth=galleryId, width, height, timed, showArrows,showCarousel, embedLinks], und width = lărgimea căsuţei cu imaginile, height = înâlţimea căsuţei, timed = prezentare slideshow (true) sau trecere manuală la următoarea imagine (false), showArrows = vizualizarea săgeţilor sau nu (true/false), showCarousel = vizualizarea thumbnails, a capturilor de imagini (true/false) embedLinks = afişarea unei imagini într-o fereastră separată sau nu (true/false). Funcţia default implicită este [smooth=gallery-id, 400, 400, false, true, true, true]).

image


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

3 comentarii

  1. Catalin Zalog spune:

    NextGEN Smooth Gallery nu merge cu Lightbox

  2. jürgen.toth spune:

    Intr-adevar doar NextGen ImageFlow ofera afisarea imaginilor si intr-o fereastra separata. Pentru efecte gen Lightbox puteti apela insa la pluginul „mama” NextGen Gallery prezentat in articolul anterior.

  3. jürgen.toth spune:

    Un alt plugin extensie pentru NextGEN Gallery cu un frumos efect Cooliris a fost actualizat astăzi: http://wordpress.org/extend/plugins/nextgen-cooliris-gallery/


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *