GMail îşi adaugă produse de laborator


Google permite angajaţilor să folosească 20% din timp în scopuri creative, dincolo de… fişa job-ului. Aşa se nasc idei pe care Google le adoptă, sau nu. Unii s-au gândit să îmbunătăţească GMail. Evident fiecare are gusturi proprii, ar vrea asta adăugat, ceea ce probabil nu vor alţii. Şi astfel Google a decis pentru GMail să lanseze GMail Labs, o serie de – hai să le zicem – add-on-uri, funcţionalităţi suplimentare. Pentru aceasta trebuie să optaţi pentru interfaţa în limba engleză în GMail şi la setări veţi vedea un tab nou intitulat Labs. De acolo puteţi adăuga facilităţi noi… precum jocul Snake. Destul de absurd, nu? Îl poţi juca în atâtea locuri pe net… chiar mai trebuia el în GMail? De fapt este vorba doar de o demonstraţie privitor la ce se poate face.

img95

Sunt, ce bine!, şi facilităţi utile. După mine cea mai utilă este introducerea gesturilor cu mouse-ul (pe lângă scurtăturile din taste). Apeşi butonul dreapta al mouse-ul, tragi spre dreapta şi mergi la emailul anterior; tragi în stânga şi mergi spre emailul următor; tragi în sus şi atunci mergi în Inbox. O altă facilitate realistă este sistemul de/gen semne de carte. Dacă faci o căutare frecventă sau vrei să ajungi rapid la un anumit email pui un link direct şi dintr-un click vei fi acolo oricând. O a treia facilitate interesantă este posibilitatea definirii mai multor simboluri pe lângă clasica stea galbenă (acum avem superstars). Desigur, sunt de ceva vreme etichetele colorate, dar dacă doreaţi un alt sistem pentru a vă evidenţia anumite emailuri puteţi folosi aceste superstele. Click repetat de n ori va activa a n-a superstea. Un alt click, distanţat în timp, va reseta "steaua". Şi mai sunt şi alte facilităţi de laborator.

img97

Nu uitaţi: unele dintre acestea ar putea să nu meargă perfect. Ele, în funcţie de reacţia utilizatorilor serviciului GMail, ar putea dispărea sau ar putea fi adoptate oficial în GMail. Dacă vreuna dintre facilităţi face GMail inutilizabil apelaţi la acest link.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *