Măsurări de feed(burn)-uri


Săptămâna aceasta s-a vorbit pe mai multe bloguri despre FeedCompare.com. Aşa după cum numele spune destul de clar, acest sit face comparări între maxim patru fluxuri RSS procesate via FeedBurner. Mai ales că FeedBurner ţine (de mult timp) de Google a făcut ca majoritatea siturilor să îşi ardă astfel feed-urile. În timp au apărut şi instrumente ce fructifică statisticile FeedBurner, unul fiind cel de la BlogPerfume, despre care am scris acum câteva luni.

Să ne întoarcem însă la FeedCompare. Indicaţi două maxim patru feed-uri şi apăsaţi butonul Compare. Neapărat trebuie să fie feed-uri arse cu FeedBurner. Puteţi indica adresa completă sau doar ultimele litere, de după ultimul slash. De regulă respectivul cuvânt are legătură cu numele sitului. De exemplu la noi este "cnetro". BobbyVoicu.ro are în schimb "bobbyvoicu_ro". Pe aproape oricum. Aflaţi mai exact ţinând mouse-ul peste link-ul (care ar trebui să fie vizibil în pagină) spre feed. Obţineţi apoi un grafic cu creşterea numărului de abonaţi. Puteţi modifica intervalul de comparaţie, de la ultima lună la ultimii doi ani.

La ce bun? Păi… pentru cei dornici să se măsoare cu alţii, să vadă dacă ei cresc ca Făt Frumos sau normal, ca ceilalţi. Poţi să introduci şi doar un feed, al tău, şi atunci să îţi urmăreşti evoluţia în timp. Dar aşa ceva poţi afla şi din contul tău FeedBurner. Nu şi despre competitori, când e util acest instrument.

img118

Dacă tot vorbim de FeedBurner. Se poate ca unii să îşi fi activat Feedburner Chicklet care permite afişarea unui grafic cu numărul de abonaţi, dar să nu afişeze graficul (de ruşine, sau cine ştie din ce motive) pe sit. Atunci este o cale de a-l afla/afişa. E foarte simplu, căci calea e standardizată. Trebuie doar modificat din nou identificatorul FeedBurner. De exemplu pentru CNet.ro graficul are adresa:

http://feeds.feedburner.com/~fc/cnetro

Putem modifica identificatorul şi pune nişte parametrii, obţinând ceva ca mai jos.

http://feeds.feedburner.com/~fc/bobbyvoicu_ro?bg=cc0000&fg=FFFFFF&anim=1&label=cititori

Practicitatea? Aproape zero 🙂 . Poate, repet, dacă un sit foloseşte FeedBuner, are activat chicklet-ul dar nu afişează graficul.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *