SnapCasa: capturi gratuite


Când scrii despre un anumit sit frumos este să pui o captură grafică, pentru că ea grăieşte mult despre el. Iar dacă ai un director de situri, cu atât mai important este să fie informaţiile şi linkurile însoţite de imagini. Generarea manuală, când e vorba de multe situri, poate fi plicticoasă (cel puţin) şi de aceea au apărut numeroase servicii online. Scrii o adresă la care pui parametru o adresă web şi îţi returnează o imagine cu captura acelei pagini. Un astfel de serviciu oferă şi SnapCasa.com.

img119

Cu aceste situri sunt de regulă două probleme:

  • mai întâi preţul: mai toate pornesc cu serviciul gratuit, iar când ajung la o anumită cotă de popularitate transformă serviciul gratuit în unul comercial; dacă lasă şi un plan gratuit, acesta e de regulă în condiţii jenante, făcându-l inutilizabil.

  • apoi calitatea: de regulă capturile sunt mici şi neclare; poate pachetele comerciale au o calitate sporită a imaginii.

Probabil similar stau treburile şi cu SnapCasa. Acum se laudă că este un serviciu gratuit dar nu aş crede că v-a rezista prea mult aşa (într-un fel e normal: sunt resurse folosite intens pentru aşa ceva). Sunt disponibile patru dimensiuni: T(inny) – 100×75; S(mall) – 140×105; M(edium) – 200 x 150; şi L(arge) – 280 x 210. Trebuie să vă deschideţi un cont şi să indicaţi situl/siturile unde veţi folosi serviciul. Aici vine partea comică: pentru moment ambele lucruri par inutile, pentru că nu se face verificare (un cod fictiv funcţionează la fel de bine ca unul real). Poate că în timp (zile, săptămâni) se vor ţine cont de aceste informaţii, şi de aceea ar fi bine să urmaţi paşii ceruţi – chiar dacă par inutili – de la început dacă doriţi să vă bazaţi pe acest serviciu.

Vedeţi rezultatele – şi toate cele patru dimensiuni – mai jos. Personal, la aşa calitate a imaginii prefer să realizez singur capturile.

      

PS: puteţi face capturi chiar din navigator, în IE cu IE7Pro, iar în Firefox cu diverse suplimente.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *