FreshAIRapps: Director de aplicaţii AIR


Despre aplicaţii ce folosesc ca platformă AIR de la Adobe am mai scris… şi vom mai scrie. Este practic o nouă modă iar avantajul ei e fără îndoială solid: aceste aplicaţii merg fie că e vorba de Windows, Mac sau Linux ca sistem de operare. Reţineţi: nu puteţi lansa astfel de aplicaţii fără AIR, iar AIR se descarcă de aici. Era normal în contextul acestei "înfloriri" de aplicaţii bazate pe AIR să apară şi un director dedicat lor. Probabil primul (cu siguranţă nu ultimul) este FreshAIRapps.com (şi parcă văd explozia cu tot felul de domenii: UltimateAIR, AIRDirectory, TopOfAirApps ş.a.).

img152

Nu sunt sute de aplicaţii pentru că directorul e la început şi în plus – e bine! – e selectiv. După mine aplicaţiile AIR mai au până să atingă o maturitate. În majoritatea cazurilor există aplicaţii tradiţionale mult mai puternice. Desigur, faptul că merg pe mai multe sisteme de operare e un atuu esenţial, dar totuşi, majoritatea sunt mai mult demonstraţii că se poate, mai mult decât ceva foarte practic. Dar hei, aţi mai auzit opinia aceasta a mea. Mai bine formulaţi-vă propria părere frunzărind directorul de aplicaţii. Atenţie: de exemplu aplicaţia Pandora de muzică nu prea are sens să o testaţi, dat fiind că ea impune (ca situl) limitări regionale.

Eu am testat, pentru ca să am ceva de spus mai mult, aplicaţia de spălat haine. Ups, pardon: Shrink O’Matic (situl oficial şi link de descărcare directă). Nu spală rufe ci rescalează imagini. E genul de aplicaţie pe care l-ai pune în braţe unui novice (fie el copil sau bunic), cu condiţia să instalezi tu AIR şi apoi programul. Utilizarea este banală. Absolut banală. Tragi cu mouse-ul nişte imagini din Explorer în spaţiul galben al aplicaţiei şi ea va începe prelucrarea. De aceea neapărat înainte configuraţi parametrii. Puteţi scala la o dimensiune fixă sau proporţional (ex: reducere cu 50%). Cel mai bine este să lăsaţi Auto-rename bifat, pentru a evita suprapunerea imaginii originale. În fine, puteţi opta pentru trei formate: JPG, GIF sau PNG, la primul putând alege calitatea. După cum spuneam, cu o scurtă introducere, şi un novice poate folosi acest program, pentru ca să nu mai trimită de exemplu prin email fotografii de 2500 pixeli lăţime, mirându-se de ce le trimite aşa încet.

img151

Aşteptăm cu interes mai multe aplicaţii, şi mai ales mai interesante!


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *