Mobione Maps: hărţile Yahoo pe iPhone


Nu am ţinut până acum un iPhone în mână şi mă recunosc cam primitiv (incult) la capitolul tehnologii mobile. Mă entuziasmează însă orice e românesc şi bun, astfel că am acceptat invitaţia de a da mai departe această veste: iaca avem şi noi, românii, o aplicaţie creată pentru iPhone: Mobione Maps. Nu, la ea nu au lucrat cele 22 (sau câte or fi) milioane de români, ci doar cei de la agenţia MB Dragan. Aplicaţia figurează de ieri şi pe situl Apple.com.

img15

Aplicaţia aduce practic hărţile de la Yahoo! (care sunt mai complete decât hărţile Google când vine vorba de România) la degetul celor cu iPhone. Vorbim deci de o webaplicaţie (sub Safari) şi nu de una independentă. Adrian Boioglu are o întreagă listă de sugestii pentru viitor, dar încă fără feedback de la MB Dragan. Aplicaţia merge inclusiv sub iPhone 2.0 şi oferă funcţiile pe care le-am aştepta de la o hartă: mărire/mişcorare (zoom in/zoom out), deplasare în cele patru direcţii, posibilitate de căutare… Puteţi testa aplicaţia chiar şi fără iPhone vizitând adresa webaplicaţiei. Să sperăm la cât mai multe webaplicaţii româneşti bune.

img16


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

2 comentarii

  1. Paul spune:

    Super imi place desi nu sunt chiar toate orasele dezv ca si capitala si totusi cum pot avea si eu acces la aceasta aplicatie??? Va rog anuntati-ma si pe mine.

  2. anonim spune:

    E un inceput, dar primul lucru ar fi sa fie transformata toata chestia asta intr-o aplicatie si apoi sa poti calcula ruta (exact cum e la „Maps”) avand posibilitatea sa alegi cea mai scurta varianta… Oricum, deja exista cel putin o aplicatie pe appstore care iti permite sa vezi harta Bucurestiului integral, ba chiar sa cauti anumite stradute… Se numeste „offMaps”… Oricum… buna treaba. 😉


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *