Firefox 3.0 e lansat oficial


Firefox vrea să stabilească astăzi un record de descărcări, dar situl merge foarte greu, semn că milioane de oameni sunt acum pe el. Când merge, când nu merge, dar am reuşit să văd câteva pagini şi sunt tare bucuros să văd mult conţinut în română. Mă rog… mai mult conţinut decât de obicei. Echipa responsabilă de traduceri nu doar că ne oferă Firefox 3.0 în română dar şi multe pagini web despre navigator în română, ceea ce oferă cred eu o reclamă excelentă!

img27

Acum sunt sigur că toţi (adică 99%) ochii românilor sunt aţinţiţi la televizor pentru meci aşa că ştiu că nu ar trebui să mă grăbesc 🙂 . Şi totuşi scriu încă cu Firefox 3 RC2, pentru că versiunea finală se descarcă cu o viteză de melc. Dar între ultimul RC şi versiunea finală nu au cum să fie prea multe diferenţe. Dacă vreţi să citiţi detaliile tehnice (Release Notes) despre FF 3.0 atunci să ştiţi că sunt în română (!!!) aici. Vă mai recomand pagina ce prezintă caracteristicile şi cea cu sfaturi şi trucuri, în română de asemenea. După cum vedeţi din capturi e şi o schimbare de design. Mi se pare o orientare… retro. Puţin ciudată pentru un navigator care vrea să convingă că e modern.

img28

În fine, mi-am permis să copiez prezentarea video de pe situl Mozilla, pentru ca să poată fi văzută la o viteză mai decentă. Şi închei spunând: dacă nu folosiţi deja Firefox, acordaţi-i o şansă. O săptămână. Câteva zile. Sunt mari şanse să vă convingă, dar e nevoie de puţină deschidere din partea Dvs. (O ultimă observaţie: în ultimele zile toate, repet toate extensiile mele favorite au fost actualizate pentru versiunea 3.0. Excelentă treabă, felicitări dezvoltatorilor respectivelor extensii.)

Acum descarcă FF 3.0 cu 3.4KO/sec… până mâine probabil va fi gata 🙂 .


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

4 comentarii

 1. gyges77 spune:

  Descarcati de pe filehippo.com. Merge OK.

 2. zondron spune:

  Le cam pica serverul, dar eu am reusit sa-l iau, destul de repede.

  Download counter: http://downloadcounter.sj.mozilla.com/

  Pana la urma tot Opera este mai rapid.

 3. -Hawkeye- spune:

  Am emotii! 😀

 4. radu.capan spune:

  Şi uite că deja a apărut şi versiunea portabilă! Doriţi să nu instalaţi nimic şi totuşi să vedeţi Firefox în acţiune? Mergeţi aici.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *