Freeware PDF Unlocker


Vă amintiţi poate că acum câteva luni am mai dezbătut problema PDF-urilor protejate. V-am prezentat atunci o soluţie ce merge destul de bine, chiar dacă nu e foarte elegantă. Am găsit astăzi o altă soluţie, care ar putea să pară mai atrăgătoare celor care se sperie de algoritmi cu mulţi paşi. Folosind Freeware PDF Unlocker (descărcaţi de aici sau de aici) "spargerea" unui PDF se rezumă la a trage cu mouse-ul fişierul peste scurtătura ce apare pe Desktop după instalarea programului.

img51

Descărcaţi deci arhiva şi instalaţi programul. Pe Desktop va apare o iconiţă. Redimensionaţi fereastra din Explorer pentru a putea vedea respectiva iconiţă. Mergeţi în directorul unde aveţi fişierul PDF protejat şi trageţi-l cu mouse-ul peste respectiva iconiţă. Se va lansa programul (de fapt o fereastră DOS) şi va începe "spargerea". În câteva secunde sau minute (depinde câte pagini are fişierul PDF) veţi avea în acel director o copie neprotejată!

img52

Am testat programul cu trei fişiere protejate la copiere. A mers PERFECT!

img53

Acum câteva precizări:

1. evident, majoritatea cărţilor protejate sunt protejate justificat… nu pentru a fi spartă protecţia;
2. protecţia poate fi la copiere sau poate fi protecţie cu parolă: programul vă ajută şi în acest caz (eliminarea parolei) dar pentru aceasta citiţi instrucţiunile programului;
3. fişierul protejat trebuie să fie într-un director cu drept de scriere, pentru că acolo se va pune şi fişierul neprotejat (deci nu puteţi face "spargerea" unui fişier de pe CD; trebuie mai întâi copiat pe harddisk)

Succes!


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (4 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

2 comentarii

  1. Simeona spune:

    Multumesc!
    Spor in toate cele bune!

  2. Ioana spune:

    Multumesc!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *