Arounder.com: Alte panorame


Într-un comentariu la un articol de duminică Marius ne recomanda Arounder.com. Am aruncat un ochi pe sit… şi mi-a plăcut ce am văzut. Veţi găsi mai multe oraşe europene (şi nu numai), fiecare cu câteva panorame. După ce aţi ales veţi avea o hartă Google pe care sunt notate locaţiile cu panorame.

img

Când am deschis prima panoramă am rămas puţin dezamăgit: aşa mică? Apoi am sesizat în dreapta-sus două linkuri: Low şi High. Un click pe High şi veţi vedea panoramale la rezoluţie înaltă. Şi din nou ce imagini superbe! Desigur, vă doresc ca acele locuri să le bateţi cu adevărat cu piciorul, să vedeţi cu adevărat diversele locaţii. Să folosiţi panoramele doar ca "pregustare". Multe dintre panorame au sub tabul Read şi informaţii text suplimentare, uneori mai lungi, alteori mai scurte. Unele locuri (precum Coloseumul din Roma) au mai multe panorame, ce permit astfel o "explorare" mai realistă.

img1

Şi pentru că am fost întrebat dacă se pot realiza panorame 100% gratuit, adică fără programe comerciale. Da. Am pomenit deja în articolul anterior despre soluţia Java care nu merge perfect. Am menţionat apoi şi AutoStitch şi Pano2QTVR. Acesta din urmă, în versiunea gratuită, exportă în format QuickTime (mov). Da, iarăşi un format cu probleme (pentru cine nu are instalat suportul pentru QuickTime), dar e un preţ mic. Şi dacă vă întrebaţi unde puteţi găzdui fişierul MOV rezultat, dacă cumva e prea mare şi vă e teamă că vă consumă lăţimea de bandă, atunci puteţi încerca să apelaţi la Blip.tv. Este singurul loc pe care îl ştiu unde poţi publica fişiere media şi face link direct. Un test vedeţi mai jos (am făcut nişte poze punându-i pe copii în diverse ipostaze). A! Pe Blip.tv evident filmul MOV nu se va vedea bine, pentru că aşteaptă un film normal, nu unul panoramic. Dar inserat în pagină ca mai jos merge (pentru cine are pluginul QuickTime instalat). Folosiţi mouse-ul pentru navigare, sau săgeţile, plus CTRL şi SHIFT pentru zoom.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

2 comentarii

  1. gyges77 spune:

    Superbbbb!!!

  2. Marius spune:

    Ma bucura aprecierea recomandarilor mele… Dar de Brasovul virtual ce zici? Poate sunt eu prea nationalist, dar imi par superbe si imaginile Brasovului. Sau e poate doar datorita impresionarii data de locuri in care am fost si acum dintr-un click sunt iar acolo… 🙂


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *